Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Nasmarowałem newsa :)
czy ktoś może to przeczytać (ew. poprawić) i jeśli spełnia wymogi to przenieść to do Wiadomości.
solved :)
Ostatnio edytowany przez sidjestgit (2011-09-25 18:45:10)
Wprawdzie nie jest to nius specjalnie związany z Debianem, ale skoro już napisałeś to puściłem. :)
Kilka poprawek zrobiłem. I ukryłem w szkicach napisany przez Ciebie artykuł, żeby się nie wyświetlał w tekstach.
No wiesz, żeby na portalu dotyczącym wolnego systemu operacyjnego, w niusie dotyczącym urodzin wolnej encyklopedii publikować kawałek strumienia ogólnodostępnego radia w formacie MP3… Wstydziłbyś się :P .
Dzieki :)
Nagrywam dalej - ale nie będę miał gdzie tego zawiesić (na shellu zostało mi 4mb miejsca :) ) - jak by ktoś był zainteresowany to podeśle na pocztę.
ps. MP3 zamienię na inny wolny format wieczorkiem, lub jutro
nagrywam to po partyzancku
Ostatnio edytowany przez sidjestgit (2011-09-24 12:36:26)
sidjestgit napisał(-a):
Nagrywam dalej - ale nie będę miał gdzie tego zawiesić (na shellu zostało mi 4mb miejsca :) ) - jak by ktoś był zainteresowany to podeśle na pocztę.
„Zaraz”™ zwiększę quotę.
Mam już gotowe 3 części przekonwertowane do OGG (łącznie 60 MB)
Edit: Mam już wszystko nagrane (od godz 10:30)
wyszło 6 plików OGG (każda cześć to inny mówca)
- łącznie: 75,7 MB (bajtów: 79 463 144)
Ostatnio edytowany przez sidjestgit (2011-09-24 15:33:59)
W niusie są zaktualizowane linki do nagrań: http://dug.net.pl/news/314/
Gogluje teraz i znalazłem sporo odnośników do DUG-a ("Transmisja radiowa z 10. urodzin Wikipedii")
i znalazłem jeden pusty link http://dug.net.pl/tag/wikipedia
chyba gogle zindeksował link do mojego "brudnopisu" ? - nie mniej jednak - link nie działa i chyba wymaga naprawy ? (w sensie żeby link prowadził do newsa)
azhag - dziękuje
ps. jeśli jutro zdarzę na czas wrócić do domu to nagram tez jutrzejszy dzień (start transmisji o 9:00)
Ostatnio edytowany przez sidjestgit (2011-09-24 21:57:11)
sidjestgit napisał(-a):
i znalazłem jeden pusty link http://dug.net.pl/tag/wikipedia
chyba gogle zindeksował link do mojego "brudnopisu" ? - nie mniej jednak - link nie działa i chyba wymaga naprawy ? (w sensie żeby link prowadził do newsa)
Pod tym linkiem znajduje się lista wszystkich tekstów oznaczonych tagiem „wikipedia”, ale po prostu nie ma żadnych (szkice nie są brane pod uwagę).
I nie można pod ten tag jakoś "podpiąć" azhag-owego newsa ?
(nie chce "robić problemów" - tak tylko pytam. imho im więcej trafnych linków do DUG-a w guglu tym lepiej)
@AV thx za wyjaśnienie.
sidjestgit napisał(-a):
I nie można pod ten tag jakoś "podpiąć" azhag-owego newsa ?
Standardowo nie, niusy nie są oznaczane tagami, jedynie faq oraz artykuły. No chyba, że azhag jakoś ręcznie to zrobi. :)
Wszystko jasne :)
dzieki.
Komplet nagrań jest już na stronie (z wczoraj i z dziś) (koniec imprezy)
Strony: 1