Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ptasi set:
"Nurek - part 1 napisał(-a):
"Nurek - part 2 napisał(-a):
"Start/lądowanie napisał(-a):
I bonus - gdyńska przystań jachtowa nocą
Wakacyjne zdjęcia :) Robione moją pierwszą lustrzanką z kitowym obiektywem. Więcej info w EXIFach. Zdjęcia z tegorocznych 5 dni urlopu w Bieszczadach(Łańcut się gdzieś zawieruszył na początku).
Do Bodzia mi jeszcze daleko ale od czegoś trzeba zacząć.
Ach te połoniny
Bodzio mozesz zapodac wiecej lokomotyw, w jak najwiekszej rozdzielczosci?.
pink napisał(-a):
Bodzio mozesz zapodac wiecej lokomotyw, w jak najwiekszej rozdzielczosci?.
Jasne, mam wszystkie. Znaczy wszystkie z Chabówki. Podaj jaką chcesz rozdzielczość, a ja wrzucę na serwer i sobie ściągniesz. Z tym, że jutro - dziś nie mam dostępu do lapka z plikami.
Tutaj wrzucę miniaturki poglądowe.
=====
Kolego Puchaty - przykro mi ale jakaś amba zezarła exify :P
Jak to są jpg-i z puszki, to dołóż trochę kontrastu, bo ciut mało.
Bodzio napisał(-a):
Kolego Puchaty - przykro mi ale jakaś amba zezarła exify :P
Jak to są jpg-i z puszki, to dołóż trochę kontrastu, bo ciut mało.
Wywoływane z RAW-ów(UFRaw-em) są a potem krojone i skalowane w GIMP-ie. Tyle co do obróbki.
No skoro ameba zeżarła to jest to Nikon D3000 + 18-55 VR + filtr polaryzacyjny Hoya HMC. :)
@Puchaty a ktore z tych zdjęć ma dostępny exif ?? ladne...
@ Puchaty - pracujesz w Linuxie ? - zainstaluj RawTherapee, bardzo, bardzo dobry program do wywoływania rawów.
RT ma jedną wadę/zaletę - jak wywołujesz w jpg = są exify, jak w png lub tiff = zapomnij o exifach :)
anyway: kopara w dół :__) (dla Puchatego) ale nie tak jak u Bodzia z jego muszelką na szkle ;)
@Bodzio jakies wnętrza tych wehikułów ...
a moglbym sobie odbitki zrobic (jak tak, to rozdzielczosc na odbitki 15x10 poprosze), mialem byc w chabowce (pogoda nie dopisala) w tym roku z dzieciakami one uwielbiaja wszystko co na szynach.
Dobra dawno nic nie dawałem .. bo i nie miałem jak albo czasu.. wreszcie sie udało i mam nadzieje ze teraz sie posypie ;P .. jako że nie lubie kadrować zdjeć a tym bardziej nieproporcjonalnie dałem napis u dołu, bez niego za dużo miejsca u dołu :P .. był też lekki przepał na kapeluszu stąd to on wzrok wabi ale jak sie wreszcie dorwałem do aparatu to nie czaskałem nie patrząc czy przepalone czy nie ;)
No wreszcie szprychy! :)
Niezłe zdjęcie. Tylko tym gryzmołem zgwałcone...
No właśnie, napis spaprał fotę.
Yampress, masz
No, a tak subtelnie przewijałem, nawet bym włączył to smooth scrooling, a tu napis :D
P.s. Rumi, Twój opis pod nickiem, zaczyna nabierać innego znaczenia?! :]
@ pink - http://bodzio.dug.net.pl/Chabowka/
ciąg co chcesz, te cięższe z literką w nazwie to dla Ciebie. Jakość będzie doskonała.
pink efekt super
nostalgicznie napisał(-a):
Kupiłem sobie E-PL3 + 14-150 :D
będzie w góry :)
łooo 3 body .. szaleństwo ;)
Fajne, więcej poproszę. :)
Każdy ma swój księżyc... mam i ja :D
BTW - ja nie mam, ale na forum Oly, prawie każdy ma go w swojej galerii
Przerobiłem trochę Twojego móna :P - ciekawe czy lepiej ?