Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Z utęsknieniem czekałem na poprawę pogody. Nie było idealnie, cały czas przelewało. Myślałem że wszystkie robale potonęły, ale nie :)
eeech, nie mogę skończyć z robalami :) Dziś zapłaciłem najwyższą cenę za to - krwią moją serdeczną, którą mi te wredne komarzyce wyssały :P
a tu mam pytanie, która wersja lepsza - z lampą, czy bez. Górna bez lampy.
hmmm obie wersje przyjemne :) sam bym się nei mógł zdecydować ;)
Może nikt nie dostanie obrzydzenia :) - koniec na dziś :D
@up: to jest wyczes po pachy :D
Stefan !! .. jednowąsy :) bardzo fajny.. zjęcia bez lampy zdecydowanie lepsze. Zresztą przy s150 o światło chyba martwić sie nie trzeba więc szkoda naturalne oświetlenie w czarną dziurę zamieniać. Bodzio Twoje makro dziś a rok temu to przepaść .. kadr światło obróbka.. zdolna bestia ;)
Rumi napisał(-a):
Stefan !! .. jednowąsy :) bardzo fajny.. zjęcia bez lampy zdecydowanie lepsze. Zresztą przy s150 o światło chyba martwić sie nie trzeba więc szkoda naturalne oświetlenie w czarną dziurę zamieniać. Bodzio Twoje makro dziś a rok temu to przepaść .. kadr światło obróbka.. zdolna bestia ;)
Dzięki za dobre słowo :)
Kilka słów: w S150 o światło też trzeba się martwić. Otóż wprawdzie największa dziura to 2,8 ale aby głębia była akceptowalna to niestety trzeba przymykać. Przy motylku wystarczy 2,8 - 4,0 ale mrówa lub komar to już przymknięcie do f=11,0 lub nawet 16,0. A wtedy trzeba już doświetlać.
Tym bardziej że GO leci z kwadratem odległości, czyli spada bardzo szybko. Pomocny statyw, ale powiedz bzykowi lub komarowi aby cierpliwie czekał...
Testuję teraz dwie techniki - stackowanie - pisałem gdzieś poprzednio, oraz doświetlanie bezprzewodowe z innego kąta niż aparat, z regulacją siły światła - co daje dostateczne oświetlenie, bez smolistych cieni i tylko ciut przyciemnia tło.
No i wyższe dobre ISO by się przydało, bo architekturę zrobię bez ryzyka na ISO 1600 - 2000 i wyjdzie piknie :), ale w makro 400 to max.
Zobaczymy co winietu wymyśli, bo coś zażarcie konstruuje :D
-----------
i teraz bez kadzenia, Twoje dziewczyny są naprawdę super, już nawet azhag domagał się zaprzestania robalowania, robaczywienia wątku i żądał bab :)
@Bodzio - ja kombinuje? Czy Ty mnie o coś posądzasz? Poza tym ja się na zdjęciach nie znam, nie umiem, zarobiony jestem.
Te moje robaczki to najwyżej pstrykami można nazwać a nie macro z prawdziewego zdarzenia.
Ekhm, jeszcze gorące, prosto z aparatu widoczki. Eksperymenty z B&W:
I już w kolor:
paoolo no no wycieczka dobra, ujęcia ... ehh się tęskni do domciu.... miodzio miodzio i jeszcze raz słodycze, bo kadry też ciekawe :)
paoolo - ja chcieć tam być, a nie móc niestety :(
Mnie już powoli męczyć i dręczyć portfel (nawet jak na niskobudżetowe, tj. <=50zł, 1dniowe wypady) i za każdym razem pogoda ala pod psem - słońca brak. Na razie - stop na 4 tygodnie, raczej.
ja w piątek zaczynam urlop postaram się coś przywieźć z nad naszego morza i z wolina festiwal wikingów i słowian)
Wy brzydale, jak zwykle robale....
Mięsem rzucam :
Moje kochanie ukochane
miłych snów panowie :)
ja jak zwykle kwiatki ...
choć może niedługo jakiś krajobraz zarzuce
robal, robal - nie było marchewki :P
Żadne robale, dziś jaskółeczki
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... to już koniec, to już jest potwierdzone powyższym.
To kiedy poród? :)
edit: łał mam 6 wirków, prawie jak Bodzio, który ma... tylko 7 (ale pewnie powyżej 5k postów :])
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-08-03 23:11:38)
1k postow =6 swirlow. :D
Zaprzestańcie te robalwe focić. Coś przyjemnego dlas oka się by przydało ;)
To może zacznę nawracać ? Taki misjonarz od siedmiu boleści :DD
Męcina Wielka