Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ostatnio przeczytałem w kilku serwisach że Google podziękuje tym którzy nie zdecydują się na publiczny profil. Niestety to mi już zakrawa na społecznościówkę (co później doczytałem o google+).
Ma to nastąpić w połowie sierpnia.
Nigdy nie byłem dostępny w żadnych bańkach mydlanych i nie zamierzam tam być. Stąd moje zainteresowania o własnych rozwiązaniach (poczty,www,ftp).
Ostatnio edytowany przez hello_world (2011-07-13 18:16:57)
hello_world napisał(-a):
Stąd moje zainteresowania o własnych rozwiązaniach (poczty,www,ftp).
co przez to rozumiesz? komputer w piwnicy pracujący 24/7, jakiegoś dedyka, trochę miejsca na firmowym serwerze ;) czy co?
Tak mam na myśli własną maszynkę. Niestety świat idzie w stronę rozrywki, w której ja się nienajlepiej czuję.
Wybieram między VPS a swoim własnym sprzętem.
A można jakieś linki o tym? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
http://www.dobreprogramy.pl/Google-chce-skasowac-ni … sc,26509.html
http://www.google.com/support/profiles/bin/answer.p … nswer=1192471
Ostatnio edytowany przez hello_world (2011-07-13 20:15:04)
Ale to chyba się tyczy wyłącznie usługi profiles.google.com (pierwsze słyszę, nawiasem mówiąc). Zatem jeśli mam konto na gmailu, ale w żadnym google plus, profiles (tu jego niepubliczą wersję, cokolwiek to znaczy) czy innych dziwadłach już nie — to mnie to nie dotyczy. Jeśli się mylę, to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.
Właśnie chyba nie do końca zrozumiałem.
@Azhag chyba masz rację.
Tak czy siak chyba najwyższy czas odejść od macek Googla.
No ale to chodzi tylko o Google+
Jeśli w nim aktywujesz konto, to powiąże się automatycznie z profiles, picassą itd wtedy nie pozwolą Tobie używać jakiś wymyślnych imion i nazwisk tylko prawdziwe. Uważają, że jak ktoś chce być w portalu społecznościowym, to nie powinien mieć fikcyjnych danych (podobnie jest na facebooku)
Jeśli się nie zapiszesz, to nie obowiązuje to Ciebie.
bns napisał(-a):
Uważają, że jak ktoś chce być w portalu społecznościowym, to nie powinien mieć fikcyjnych danych (podobnie jest na facebooku)
Co prawda nie mam konta na Facebooku, ale chyba nie do końca tak jest. Koleżanka ma na Fb wpisane „Anka Żyrafianka” ;) .
Minio napisał(-a):
bns napisał(-a):
Uważają, że jak ktoś chce być w portalu społecznościowym, to nie powinien mieć fikcyjnych danych (podobnie jest na facebooku)
Co prawda nie mam konta na Facebooku, ale chyba nie do końca tak jest. Koleżanka ma na Fb wpisane „Anka Żyrafianka” ;) .
Tak jest w regulaminie, ciężko napisać algorytm wyłapujący takie coś :) Jak ktoś zrobi donos na profil to zweryfikują.