Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Miałem kiedyś Ubuntu w wersji 5.10
Miałem kiedyś Debiana Buzz'a (1.1), jaki to jest syf, to nawet się nie odzywaj
Problem w tym, że Ubuntu 5.10 ma prawie ... 6 lat?
No, weź się już nie kompromituj :D
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2011-07-12 21:26:59)
k4misiek napisał(-a):
Myślę, że lepiej samemu spróbować niż powielać czyjeś (słuszne bądź nie) opinie.
OK, ok… Napisałem to ponieważ teoria o przejęciu kontroli nad użytkownikiem przez Ubuntu via myszka wydawała mi się zabawna. Dodam, że tak naprawdę nie jestem do tej teorii przekonany i jednocześnie chciałbym najmocniej przeprosić wszystkich urażonych użytkowników Ubuntu. Wybaczcie!
BTW, coś Ty taki poważny? :)
Miałem kiedyś Debiana Buzz'a (1.1), jaki to jest syf, to nawet się nie odzywaj
Problem w tym, że Ubuntu 5.10 ma prawie ... 6 lat?
Buzz ma około 15 lat. :)
Bo to śmieszne, Ubuntu ssie, bo 6 lat temu miało brzydki interface, problem w tym, że zasadniczo rynek Linuksa to rynek Ubuntu (Desktopowy), Red Hata (Serwerowy) czy Androida (Mobilny), gdyby nie te dystrybucje, Linux dalej byłby instalowany przez dyskietki.
Fervi
Czyli wszyscy mają używać ubuntu na desktopach.
Wolna wola niech używają.
Wolna wola, możesz przekompilować sobie sam system, masz takie prawo. Problem w tym, że Ubuntu (jeśli dalej będzie się utrzymywać), będzie znakiem rozpoznawczym. Zresztą już jest - Repozytoria są tak tworzone, by na Debianie nie miały prawa bytu. Ogólnie Ubuntu jest jakby "głową" Linuksa, gdyby nie Ubuntu - byłoby biednie. Jedne z najlepszych repozytoriów jakie są - są na Ubuntu (PlayDeb, GetDeb), możesz co prawda dodać "je do swojego Debiana, jednak mogą nie chodzić". Jeśli nie jesteś informatykiem, nie znasz się na Linuksie - tylko Ubuntu
Fervi
Ubuntu rulez
Żeby się źle nie skończyło zamykam.
Amen.