Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam ponownie.
DVD w kompie się chrzani i coraz bardziej myślę nad zakupem czegoś nowego - a że TV potrafi czytać peny i większość popularnych formatów, to naszła mnie taka myśl żeby zakupić napęd na USB i stosować go zarówno do kompa, jak i do TV w formie "odtwarzacza", nie wiem tylko jako co jest to coś widoczne po pod-montowaniu w systemie? Tak samo jak pendrive czy też jakoś inaczej? Próbował ktoś może podpinać napęd na usb do TV, z sukcesami?
Z góry dzięki za info.
Ostatnio edytowany przez Huk (2011-06-20 17:35:56)
NIE.
Albo inaczej, w jakim formacie jest zapisana plyta a w jakim partycja?
Arrr... no fakt o tym "szczególe" zapomniałem... pewni ani CDFS ani UTF, TV raczej nie obsługuje :/
No nic dzięki za info... a może ktoś testował i jednak działa ;] ? W moim TV śmiga chyba jakiś Linux (albo jakieś jego części) więc może...? Wiem, wiem naiwny jestem ;]
Ostatnio edytowany przez Huk (2011-06-20 21:06:32)
Za 150zł kupisz odtwarzacz dvd :)
Napęd dvd na usb pewnie też tyle kosztuje.
@ilin:
To to ja oczywiście wiem ale mi potrzebna też nagrywarka nowa, poza tym to raczej bym wolał w takim wypadku dysk zewnętrzny na USB walnąć, podobne pieniądze, a użyteczność nieporównywalna ;]
A nie lepiej postawić domowy serwer, grat z Alledrogo za 150 starczy, w nim dysk, tuner TV do nagrywania z crona, i serwerek UPNP czy DLNA - żeby telewizor miał dostep do tego całego bajzlu.
Bo na Sambę czy NFS telewizory bywają zbyt wybitne :D
A jeśli telewizor wzniesie się na wyżyny technologii kosmicznej, i osiągnie obsługę protokolu http,
to Lighttpd można skonfigurować i odpalić w 5 minut.
...a użyteczność nieporównywalna ;]
W rzeczy samej :P
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-21 02:56:48)
Strony: 1