Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
Ostatnio na notebooku zdecydowałem się na instalacje Kubuntu, chcialem wypróbować instalator WUBI. I wszystko pieknie, tylko zainstalował mi wersje amd64 (a ja mam procesor Intel Core 2 Duo). Albo to źle rozumiem, ale to chyba inna architektura?
Może mi to ktoś wytlumaczyć?
Nic by mi w tym nie przeszkadzalo, ale mam problemy z instalacją niektórych aplikacji, bo niektore nie chcą działać w 64bitach. Nawet mam problem z Javą/klienten Citrixa, co nigdy nie sprawialo mi problemów na Debianie 32 bitowym.
Czy da się przejść na 32 bitową dystrybucje bez reinstalacji systemu od nowa?
To dobra architektura dla twojego procesora - http://pl.wikipedia.org/wiki/AMD64#Implementacje_architektury . Cytrixa można zainstalować 32 bitowego i działa, sprawdzone, trzeba doinstalować trochę wymaganych bibliotek 32 bitowych. Na google znajdziesz jak instalować 32 bitowe programy w ubuntu. Cytrixa instaluj z tgz zamiast z deb-a. Co do przejścia na 32 bit będzie raczej potrzebna reinstalacja.
Ostatnio edytowany przez kamikaze (2011-05-28 15:09:59)
dziękuję