Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
No co tu dużo gadać... Zniknęły...
p@blo:~$ cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 42 model name : Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz stepping : 7 cpu MHz : 800.000 cache size : 3072 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 0 cpu cores : 1 apicid : 0 initial apicid : 0 fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 13 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt xsave avx lahf_lm arat epb xsaveopt pln pts dts tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid bogomips : 4186.49 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: processor : 1 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 42 model name : Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz stepping : 7 cpu MHz : 800.000 cache size : 3072 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 0 cpu cores : 1 apicid : 1 initial apicid : 1 fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 13 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt xsave avx lahf_lm arat epb xsaveopt pln pts dts tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid bogomips : 4185.90 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management:
Nie mam pojęcia co się stało... Trochę grzebałem... Coś tam w kernelu, instalowałem readahead'a który działa no ale wątpię, że to jest powodem. Nie mam pojęcia co mógłbym jeszcze podać... Proszę o pomoc... :(
EDIT: instalowałem upstart zamiast sysvinit...
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-05-23 23:32:55)
Pokaż konfig jądra.
Strzelam na wyłączony HT lub ograniczenie ilości rdzeni.
Ale przecież ten procesor ma 2 rdzenie http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52220 .
Ale ma HT, więc powinno pokazywać 4 (po 2 wątki na rdzeń ;))
Prosze config
EDIT:Rzeczywiście był 'ogranicznik' :p Przekompiluje i zaraz dam znać :)
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-05-23 22:38:25)
Jak stawiam Gen2 na moim lapku też mnie to spotkało.
Dokładnie miałem w konfigu ogranicznik na 2 rdzenie :/
Także to powinno pomóc
Ostatnio edytowany przez thalcave (2011-05-23 22:42:26)
Potwierdzam, ten ogranicznik... Kurcze... Moje przeoczenie... Znalazłem tego config'a i nie zauważyłem :)
Dzięki wielkie!
Mam jeszcze pytanie jaki moduł lepszy pod mój prcek?? Core czy X84_64?? Bo w sumie mam i3 no ale jeszcze tego nie uwzględnili w kernelach... Jakieś rady?
Intele i3 są 64-bitowe. Kwestia czy masz system 32-bit czy 64-bit.
No mam amd64. Tylko który moduł 'lepszy'. Na czym lepiej chodzi... Różnicy nie widzę, no ale co oko nie wypatrzy...
Jak masz Debiana na architekturę amd64, to zostaw moduł x86_64. Będzie ok.
P@blo napisał(-a):
Mam jeszcze pytanie jaki moduł lepszy pod mój prcek?? Core czy X84_64??
Generic-x86-64 to taki ogólny pod wszystkie procki 64-bitowe. Inne mają jakieś tam dodatkowe optymalizacje.