Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
@up: Ehhe :)
A teraz do rzeczy :) Nie mogłem sobie odżałować tego, że nie byłem w górach. Uparłem się i pojechałem. I tak o 6.00 byłem w Murowańcu :) Następnie było szybkie śniadanie nad Czarny Stawem Gąsienicowym, przejście przez Karb, kolejno wyjście na Kasprowy Wierch (chyba była circa 9.00) i następnie do Kuźnic, skąd startowałem :)
Quick-foto:
Kościelec
Żółta Turnia
Niestety po 7.00 słońce zgasili :|
Kościelec, nad Czarnym Stawem Gąsienicowym
Żółta Turnia, ze szlaku na Karb
Beskid (w słońcu), w tle Kasprowy, w oddali Giewont, z Karbu pod Kościelcem
Goryczkowa Czuba (?) idąc z Kasprowego na Myślenickie Turnie
Na HDR nie było czasu :)
Szybka statystyka (dla lubiących cyferki): na nogach (od RDA Zakopane do RDA Zakopane, wg trasy powyżej doliczając dojście do Kuźnic i Dolinę Jaworzynki) circa 22km; koszt dojazdu: 16zł (studencki) w jedną stronę z/do Krakowa, czyli 32zł; czas (tylko na nogach): 7,5h (chyba).
Link do wszystkich zdjęć, wraz z opisami.
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-05-08 15:36:33)
Miodzio :)
Rzeczywiście biało, eeech
Magnolia
Paoolo a czemuś ty mnie do plecaka nie zabrał? Nasze górecki som niesamowite. Dzięki za migawki.
Kuba, cała panorama rynku, też z 16.04. Zwróć uwagę na igloo po prawej stronie. Jeszcze jest. Ulica centralnie przez rynek już zrobiona. Zamiast asfaltu jest kostka granitowa. Skrzyżowanie pod "byłym" barem mlecznym jeszcze rozryte.
Pamiętasz ul Wróblewskiego ? - dolotową do rynku ? - teraz jest taka:
@Paciocha: nie spakuję Cię do swego plecaka, dopóki nie zaczniesz pisać skąd są zdjęcia :]
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-05-08 15:37:00)
Coraz bardziej podoba mi się XZ-1 :)
No fajny jest, tylko szkoda, że taki drogi.
Fotki jak baby - zawsze rozmarudzone że coś nie tak. Dostawiasz się do niej a ta się wierci i wybrzydza. Albo wieje padze nie to światło. Mimo wszystko kładę starania by coś wyrwac to tu tudzież tam...
dobre Bodzio, jakas odmiana.
Żebyście wiedzieli co was czeka - już tuż tuż - to takie drobne przypomnienie:
winnetou, nie bądź tym co koń pod brzuchem nosi :D
=====================
dla Kuby
1. całkowicie skończona ul. Wróblewskiego - odcinek od Świeykowskiego do Rynku.
2. Wejście do Urzędu Miasta :P
Ja pierdziu ale syf. Bardziej obawiam sie że po przebudowie wszystkiego będzie jeszcze większy i urokiem nie pasijący do ksmienic i otoczenia. Pewnie i tak po 2 miesiącach rozkopią bo jakaś rura...
a niech ryja za unijne pieniadze, przynajmniej cos robia, a tym ze zachwile beda poprawiac to sie nie ma co przejmowac, bo na emigracji widzialem podobne hece,
zeby jeszcze ludzie w polsce przestali nazekac i zaczeli sie usmiechac do innych.
ps, dlaczego tak malo ludzi na zdjeciach???
Bodzio .. nie wycinaj exif'uf :P
pink napisał(-a):
ps, dlaczego tak malo ludzi na zdjeciach???
mówisz o chodniku ? - specjalnie czekałem :P
Rumi napisał(-a):
Bodzio .. nie wycinaj exif'uf :P
dobrze :)
Dwa nocne z XZ-1 - (z exifami) :) - bez statywu, z ręki
@Bodzio a zobaczysz zrezygnujesz z pentaxa, 4/3 wywalisz do piwnicy :P
pusto... ludzi brak no ale o 22 ... Jeden z mistrzów fotografii mówi : "fotografuj miasta miejsc z zastaną ludnością tubylczą" :D
no i nie wywalaj exifa tak jak opiszą wyżej
DEAD CITIES.
pink napisał(-a):
DEAD CITIES.
wszyscy w Irlandii :P
nie zalapalem :P co wszyscy??.
czepiam sie troche, bo takie puste te ulice.
pink napisał(-a):
nie zalapalem :P co wszyscy??.
czepiam sie troche, bo takie puste te ulice.
Załapałem :) - chodzi o to, że Ty jesteś na wyspie - ale to akurat nie ma nic wspólnego. Wszyscy jakich znam są albo w Irlandii, albo na dużej wyspie - nawet Paciocha :P
No po prostu miasto mimo że powiatowe, powoli umiera. Pracy brak, młodzi wyjeżdżają. Kto z młodych został to o porze kiedy foty robiłem - siedzi w pubie zazwyczaj.
Zostały tylko takie stare dziadki jak ja :D Godzina 20.00 i ulice są puste.
=======================
A teraz ciąg dalszy dla Kuby, nostalgia go żre :)
Pamiętasz rynek maślany ?
Kocie łby zlikwidowane, wszystko pokryte granitem, przygotowane nowe stanowiska dla bab z jajkami i masłem.
Na pierwszej focie - prawy dolny róg - to miejsce w które zostanie przeniesiona "Tereska" z rynku głównego.
teraz jest tak:
to niech robia, jak zrobia to wrocimy.
Czemuż to oni chcą Tereskę przenieść.... przecie to "TERESKA"....
odrywając od rzeczywistości skrawkami ....
C..nn..a
Rozdarty między smutkiem i szczęściem...
Paciocha zajebiste zdjęcie.
To ja robaka dla Kuby :)
@Paciocha: genialne... żeś znowu nie napisał gdzie to jest :]