Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Mam problemy z powiadomieniem działań na plikach (transfer, rozpakowywanie) w KDE 4.
Wcześniej miałem ten wskaźnik postępu ale zniknął. Inne powiadomienia (skończone rozpakowywanie, podłączenie pendrive) pokazują się. W ustawieniach powiadomień mam włączone oraz na tacce również znajdują się. W czym jest problem. Nie znalazłem rozwiązania na forum.
Debian Sid amd64
Ostatnio edytowany przez Dyku (2011-05-04 15:26:42)
Spróbuj dac na "świeżym" konfihu
Zmień sobie nazwę
~/.kde
I odpal od nowa zobaczysz czy na domyślnych ustawieniach będzie to samo.
Zresztą możesz zrobić w systemie nowego uzytkownika i na jego koncie sprawdzić.
Na nowym użytkowniku działa. Jaki plik konfiguracyjny odpowiada za powiadomienia? Nie chciałbym wszystkich konfiguracji od nowa robić.
W jaki sposób w razie co można anulować takie kopiowanie?
Ja przed chwilą też oderwałem te powiadomienia i w trakcie kopiowanie zamknąłem. Przy następnym kopiowaniu wyświetlił się na pulpicie, tyle że luzem a nie na tacce. Posprawdzaj na wszystkich pulpitach, aktywnościach etc. czy gdzieś tam nie ma bo to dosłownie cieniutki pasek. Jak nie to pozostaje usunięcie konfiguracji. Ewentualnie usuń ten aplet i wstaw na nowo.
Ostatnio edytowany przez yossarian (2011-05-04 17:17:00)
Szukałem na pulpitach. Po kliknięciu na plasmie (bananie) na pulpicie i pomniejszeniu dopiero znalazłem pasek kopiowania ooo. Nie spodziewałem się tam tego. Myślałem że tamto pokazuje identyczne pulpity.
A co do konfiguracji to pewnie tu jest: ~/.kde/share/config/knotifyrc
Tak myślałem. Ale skasowałem go i tak nic nie pomogło z paskiem :)