Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Jest problem ;] Parę dni temu spaliła się sieciówka (przypuszczam) w serwerze. Internet mam tylko ja, przez co jest lipa :D. No i znalazłem w piwnicy czy w domu - 5 różnych kart sieciowych, teoretycznie powinny działać, ale po wyjęciu tamtej uszkodzonej a włożeniu tych kart - nie wykrywa ich (jakby nie były włożone do komputera). ifconfig wykrywa eth1, ale nie eth0. Przypuszczam, że po prostu coś jest z Debianem (pewnie nie ma jakiegoś pakietu czy coś) i tu pytanie - jak mogę go zmusić do wykrycia sieciówki? Może to nie wina Debiana? Jak wykluczyć wpływ systemu na problem?
Fervi
Napisz jakie sieciówki wkładałeś, czy sprawdzałeś je w innym kompie, pokaż lspci i ifconfig -a kiedy masz jakąś włożoną.
@fervi:
To co napisał @tomii + powiedz nam czy wkładałeś sieciówki w ten sam slot (PCI jak mniemam) co spaloną? Być może slot padł razem z kartą i stąd problem.
Ok, działa (sorki)
Po prostu wypadało jeszcze raz powymieniać karty i śmignął ;) Sorki again
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2011-05-03 13:20:12)