Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy ktos moze sie wypowiedziec na temat Chello w Warszawie ?
Moja rodzinka chce sie zanetowac ale wielkiego wyboru niema, chello albo neostrada :(
Za żadne skarby neostrada co prawda nie mieszkam w warszawie i nie korzystam z chello ale mam neta z kablówki a dokładniej z ICP które jest mniejszą firmą niż chello lecz działa na podobnych zasadach... wciągu 2 miesiecy użytkowania tego neta z tej firmy podniesiono mi (za free?) transfer oraz obniżono mi abonament... co prawda o grosze ale jak chciałem zrezygnować z neo to robiono mi wielkie problemy promocji nie miałem żadnych limity transferów zrywanie połaczenia itd.
Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś konkretnego o tej firmie to kliknij na adres poniżej.
www.neostrada.info
Zarówno w chello (pomijając najdroższą opcję) jak i w neostradzie są limity. Neostrada wychodzi drożej przy podobnych parametrach. Więc raczej chello.
Może w Gorlicach chodzi inaczej. Mam neo 512 i powiem uczciwie że nie narzekam (za wyjątkiem ceny :)) - nie ma zrywania połączeń, 15 GB limitu, a Chello w Gorlicach nie ma bo to zadupie.
Neo zrobiło mi promocję że płace 80 zł - ale umowa na dwa lata
Ja yez nie nazekam na neo mam 512 dziala to stbilnie a limitu jeszcze nigdy nie przekroczylam (15GB bodajze jest teraz) i nie ma wieekszych problemow no na pczatku byly techniczne ale sobie z nimi poradzilam.....
tak ale jak neo już padnie to kaplica niczym oni coś zrobią to 2 tygodnie z głowy :(
jak by u nas było UPC a nie jakiś sat-kol to juuż dawno bym miał w domu chello
a ja mam neo i mi sie wykrzacza co jakis czas polaczenie :(
co do wykrzaczania neo to nie od zawsze tak było... a ma to na celu przestrzeganie limitów downloadu kiedyś można było na limicie 5 GB ściągnąć 11 GB a nawet podobno coniektórzy dawali rade więcej... teraz już nie da rady niestety. U mnie tez sie nieraz modem resetnie lecz ma to miejsce gdzieś 1 raz na 2 tygodnie a nie codzień.
EDIT:
pokusiłem się o poszukanie samemu jakiegoś topicu na temat chello i co z tego wyszło?
Debian
tja ja mam chello, nie narzekam :)
dzis (28.10.05r.) jade do wawy :| zobaczymy jak to dziala :)
No i powiem, ze nawet dziala :)
Ale za ta umowe to bym ich pozabijal !
Nic nie mozna wyczytac, wszystko napisane w innym jezyku :)
Goscia przetrzymalem okolo 40min. zanim siostra podpisala :)
Cena troche wyskoka (1 Mbps/128 kbps) i te ograniczenia w pobieranych danych (15GB), ale reszta jak najbardziej ok
Chyba podniesiem ceny w naszej sieci, myslalem ze 35zl/55zl (2 Mbps/2 Mbps) to duzo ale... mylilem sie :)
Zgodnie z polskimi przepisami, nie maja prawa do przedstawiania umowy w języku innym niż polski. W takim przypadku, niedotrzymanie przez Ciebie któregoś z punktów umowy nie grozi Ci żadnymi knsekwencjami
zle sie wyrazilem :) inny jezyk to taki belkot prawniczy (po polsku)
Ja się szykuję powoli na dialnet dsl 512/128, łącze bez limitów :), na szczęście mamy tu na Dolnym Śląsku operatora co oferuje łącza bez limitów.
Ale zobaczymy co powie mój dotychczasowy dostawca, trochę się potarguję i może coś ugram. :)
a ja w waie mam neta z firmy bait co prawda wszystko prawie leci na radiufkach ale nawet spoko dziala... lacze 1/1 Mbps bez limitów... i wiekszych klopotow tesh brak... a takie pytanko... jakimc udem udostepniasz lacza 2/2Mbit za taka cene?! bo ja tak bym chcial :D
jakim cudem ? :) ano...
1. mamy dobrych sponsorow :)
2. mamy dobre uklady :) wiec mamy spore oszczednosi w sprzecie i instalkach
3. bylismy pierwsi i trzymamy monopol :)
4. mamy niskie ceny :)
5. itd..... :)
A coz to za firma?
Sponsor ? no tego nie moge zdradzic :) wiadomo.....
Nasza ? Tensor a.p
Ale nie zartuj 2 Mbity za taka kase dajecie????No nie znalazlem cennika na stronie:]
Cennika jako tako niema
W ramach abonamentu zapewniamy: * Stałe przyłączenie do sieci lokalnej, dostęp do zasobów serwera i do internetu. * Brak sztywnych ograniczeń prędkości, sprawiedliwy podział łączy, * Dostęp do wszystkich usług internetowych - nie blokujemy wybranych usług, * Potrzebna ilość pełnych kont na serwerze (poczta, strona WWW, telnet,ftp itp.) o pojemności min. 2GB, * Informowanie na telefon komórkowy o nowej poczcie (PlusGSM), * Automatyczne pobieranie poczty z poprzednio używanych kont pocztowych przez serwer, * Ochronę antywirusową i antyspamową poczty przychodzącej, * Dostęp do lokalnych serwerów: NEWS, FTP, Direct-Connect, serwery gier, czasu itp.. * 800GB współnego miejsca na dysku serwera dla łatwiejszej wymiany plików (Jeden z wybranych serwerów). Ceny: * Instalacja BEZPŁATNA. * Abonament 55zł miesięcznie (lub 160 kwartalnie) brutto, taryfa oszczędna 35zł miesięcznie brutto. * Istnieje możliwość płacenia z inną częstotliwością.
No i umowa na czas nieokreslony, dzis masz jutro juz mozesz zrezygnowac
To ze udostepniamy neta ludzia to przypadek (mamy spory nadmiar lacza ktorego nie mozna wykorzystac :) nasza oferta kierowana jest dla firm
a w saczu nie macie czasem oddzialu?? bo ja tego admina z rtk to kiedys.... urwe mu glowe i nasikam do szyi... zeby sie nie wyrazac...
Hehe fajnie mieć nadmiar łącza :]
Może w Gorlicach chodzi inaczej. Mam neo 512 i powiem uczciwie że nie narzekam (za wyjątkiem ceny :)) - nie ma zrywania połączeń, 15 GB limitu, a Chello w Gorlicach nie ma bo to zadupie.
Neo zrobiło mi promocję że płace 80 zł - ale umowa na dwa lata
tak ale czy ktoś z was liczy to że w neostradzie trzeba doliczyć abonament za telefon ............................! bo niestety bez tego by nire działała nara amator .....
TPSA to ździercy nawet gdyby nie abonament to ja mam 1,5 Mbit przesyłu do mnie i płace 124pln w dodatku nie mam żadnych ograniczeń teraz sobie policz jaką promocje otrzymałeś.
EDIT:
Zajebiste mam kojazenie dzisij... odpowiedziałem na cytat :]