Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Temat posta brzmi dość poważnie, ale nie jest tak poważny jak np. pracy mgr, lub inż. Mam problem. Polega on z wybraniem systemu, który muszę opisać, narazie zapominając o jego implementacji. Chodzi o to, że nie wiem od czego zacząć. Kazali mi tylko wybrać temat, zrobić wstęp w formie opisu, co robić mogą jego użytkownicy, jak na to będzie reagował system. Mam to zrobić na 10 stronach A4.
Pomożecie coś wybrać?
Myślałem o jakiś aukcjach internetowych, sklepach, ale ja nie mam pojęcia nawet jak to czasem od środka działa.
Pozdrawiam
Zawsze możesz opisać działanie bazy SQL w sklepie dać przykładowe linijki kodu sklepu internetowego i go opisać.
Tutaj pewnie chodzi o analizę takiego systemu, czyli opisać i namalować w UMLu przypadki użycia, diagramy klas, sekwencji i inne takie potworki. Kiedyś miałem na studiach takie zadanie, tyle że dostaliśmy odgórnie "Głosowanie przez Internet", system całkiem spory i nawet ciekawe zagadnienie.
Strony: 1