Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Personal Blocklist (by Google)
Pozwolę sobie zareklamować i zachęcam do używania. Rozszerzenie służy do blokowania niechcianych domen w wynikach wyszukiwania Google.
Mam nadzieję, że do Firefoksa też coś takiego wyjdzie, a może już wyszło....
cwaniackie, przydałoby się w ff. oj, przydało...
Pytanie czy działa też na linki sponsorowane?
Linki sponsorowane to inna sprawa, są widoczne i łatwo je pominąć. Poza tym łatwo je zablokować adblockiem. Spamu adblockiem nie da się zablokować.
czadman napisał(-a):
Personal Blocklist (by Google)
Pozwolę sobie zareklamować i zachęcam do używania. Rozszerzenie służy do blokowania niechcianych domen w wynikach wyszukiwania Google.
Mam nadzieję, że do Firefoksa też coś takiego wyjdzie, a może już wyszło....
nie "a może" tylko wyszło :)
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/custom-google-search/
To jest zupełnie co innego i nie służy do walki ze spamem typu zaplecza i farmy linków.
Naprawdę?
u mnie zagadnienie: "do blokowania niechcianych domen" wypełnia elegancko, tylko po kliknięciu na czerwone kółeczko pyta, czy zbanować dany link, czy całą domenę.
Ale można mu ustawić automatyczne banowanie wskazanych domen.
A pisałem o narzędziu do:
Rozszerzenie służy do blokowania niechcianych domen w wynikach wyszukiwania Google.
A więc być może co innego, ale robi dokładnie to, o czym piszesz w pierwszym poście.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-02-16 15:33:27)
Rozszerzenie to ustawia tylko zdefiniowane kryteria wyszukiwania. To od Google ma wpływ na wszystkie wyniki wyszukiwania przez google i raportuje taką blokowaną stronkę do nich. Będzie to użyte do poprawienia wyników wyszukiwania dla ogółu. W tym tkwi szkopuł, aby ludzie zgłaszali spamerskie domeny do wyszukiwarki w celu poprawienia trafności wyszukiwań. Automaty nie są w stanie ze wszystkim sobie poradzić.
Strony: 1