Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
pierwsza córeczka :D
Dawno nie miałem aparatu w dłoni...a jak kiedyś miałem też obsłużyć go nie umiałem :p Brak czasu...niestety.
Ostatnio edytowany przez rafaloo (2011-01-12 00:30:48)
http://pinkflood.weebly.com/uploads/5/0/7/0/5070553/5266663_orig.jpg
cos cicho tutaj ostatnio
Ano cicho, modelki ubrane bo zimno, robali brak nawet w doniczkach, Rumi ma sesję, ja chory, paoolo coś modzi, kuba - coś cicho w tej Irlandii, Ty też...
Bodzio napisał(-a):
Ano cicho, modelki ubrane bo zimno, robali brak nawet w doniczkach, Rumi ma sesję, ja chory, paoolo coś modzi, kuba - coś cicho w tej Irlandii, Ty też...
Też mam posraną sesję, i miałem jakiś prolog do gorączki, a póki co jest spoko. Do jutra wytrwać, a później wsio do domu na odnowę różniczkową na kolosa :/ Anyway: dawno swego analogowe Nikon'usia w rękach nie miałem, trzeba by mu lampę odpalić i migawkę wyzwolić, by nie zakisła/zgrzybiała. A wyjazdów nie planuję, jeszcze :|
Oo,
B. ładne :)
-To do Bodzia ;P
Ostatnio edytowany przez Trin (2011-01-20 20:48:31)
jaki fajny robaczek:>
Co to za skrzydełka ma ten much ?
To zdjęcie Bodzia, tj. stawu - aż się ciepło robi :D
swietne zdjecie panie inzynierze
Żeby nie bylo, że zapomnialem jak sie aparatu uzywa :P
mysle o tym z drzewem ofcors.
.
Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 05:48:50)
pink: ciesze się że wpadło w gust. W kolorze wygląda niespecjalnie, robiłem z myślą o b&w, ale czegoś mi brakowało potem no i strzeliłem taką ciepłą tonacje i chyba poszedłem w dobrym kierunku.
Rozumię że robaczki to nie Twój gust ale fajnie jakbyś cos napisał :)
robaczki to nie moj gust (i ten wlos jeszcze) , a to drzewo jest jest poprostu fajne ma fajny klimat taka melancholia - nawet nie o sepie chodzi tylko taka jakas przestrzen samotnosci albo cos w tym stylu, z jakims filmem mi sie kojarzy.
mareq napisał(-a):
P.S. Przymierzam się do zakupu D300 lub D700 i mam pytanie czy jest pod Linuksa Nikon NEF RAW codec ?
Ja uzywam Rawtherapee pod linuxem i dziala bardzo dobrze a pod MacOSX niestety musze z innej beczki kozystac.
a jezeli chodzi o RAWy nikona nie mam z nimi zadnych problemow :)
mareq napisał(-a):
Jakieś 2,5 roku temu miałem okazję przez chwilę pobawić się D80'tką i tak oto mi to wyszło:
No to nie inwestowałbym w te puszki patrzac po tych pracach. Aparat za Ciebie nie dobierze kadru, nie zachowa czystosci ekspozycji. nie ustawi modela, nie wybierze odpowiedniego momentu na nacisniecie spustu.