Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Bry. Jako że nie mogę znaleść nigdzie interesujących mnie informacji, a handhelds.org zmarło, zapytam kto miał styczność z czymś innym niż FreeRunner i sprzęty od początku zalinuksione Androidem ? Obecnie rozważam kupno HTC Apache i ipaq HW6920 i rozwijanie na tym linucha.
Moje wymagania to BT, WIFI, QWERTY i najlepiej permanetne wgranie systemu, tudzież modyfikacja bootloadera żeby bootował prosto do Linuksa, bez cudowania z HaRET'ami i innymi do których potrzeba WM. Radia GSM/CDMA opcjonalne, a może i niewskazane, telefon już mam i jestem bardzo zadowolony, a potrzebuję raczej zabawki i Linuksa w kieszeni (bo okazuje się że nie wszędzie można zabrać laptopa, a ostatnio miałem potrzebę skorzystania ;) ) Cena: <300 pln, bo to w końcu ma być zabawka dla dużego chłopca, a nie jakiś kombajn.
PS. NECi i Jornady odpadają w przedbiegach: moduły radiowe chcę mieć wbudowane, a nie peryferyjne.