Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Pliki Blue Ray.
Wiem że mplayer je odtworzy, wyczytałem na forum ubuntu.
Czy ktoś wie czy odtwarzacz DVD łyknie takie pliki, czy trzeba jakoś konwertować na zjadliwe dla niego ?
mkv to matroska.
Watpię czy zwykły odtwarzacz to łyknie.
Ponoć są jakieś specjalne odtwarzacze.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1174427.html
Chyba trzeba będzie przekonwertować.
Arty są z 2008/2009 r. Ja mam LG sprzed 3 lat, więc pewnie kupa. Ewentualnie wrzucę model w goglownicę i zobaczę czy nowego firmware nie ma. A jak nie to konwersja.
Dzięki za info
DVD raczej odpada, w większości przypadków nie łykają XviD z rozdzielczością większą niż 720px pozostaje konwersja albo zakup Playera HD :)
Heh, a tak się cieszyłem, dostałem od kumpla wszystkie części "Pacyfik"
Nie wiem jak DVD, ale mój TV Samsunga wg instrukcji łyka matroskę na śniadanie, tak więc cholera wie (inna sprawa że to TV z tego roku a nie odtwarzacz sprzed trzech lat...), zawsze możesz sam kontener zmienić bez rekompresji, za pomocą jakiegoś avidemux'a czy mencodera...
dvd jest kompresowane w mpeg2 a matroska przeważnie mpeg4 dlatego nowe tv przystosowane do dvb-t ( w polsce mpeg4) spokojnie sobie radzą z mkv i odtwarzacz dvd sobie nie poradzi, nie ma dekompresora odpowiedniego.