Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2010-12-06 12:31:35

mareq - Członek DUG

mareq
Członek DUG

.

.

Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:00:56)

#2  2010-12-06 17:13:58

Minio - Użyszkodnik

Minio
Użyszkodnik
Serwis

Re: .

Title możesz sobie zmienić w language/pl-PL/pl-PL.tpl_ja_purity.ini.

Teoretycznie chodzi o (prawdopodobnie nieustawiony) tag meta description, ale w praktyce wyszukiwarki (czyt. Google) traktują go bardzo selektywnie. Jeśli ktoś wpisze w pole wyszukiwania Twoją domenę, to może i google wyświetli opis z description, ale przy bardziej zaawansowanych frazach — prawdopodobnie nie (wyświetli ten fragment strony który zawiera słowa kluczowe).

Generalnie tak działa Internet. Ten odsetek użytkowników, który wpisuje domenę do pola wyszukiwania zamiast paska adresu, nie dba o to co się pokazuje pod tytułem strony (po prostu klikają w pierwszy link). Ten odsetek użytkowników który wejdzie na stronę „przypadkiem” (będą czegoś szukać i Google podpowie im Twoją stronę) i tak zobaczy coś zupełnie innego niż pokazujesz w tym poście.

Ja bym się nie przejmował, bo próbujesz zmieniać coś, na co masz niezwykle ograniczony wpływ.

#3  2010-12-06 18:13:05

mareq - Członek DUG

mareq
Członek DUG

Re: .

.

Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:01:08)

Stopka forum