Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
dobra dawno nic nie dawałem .. wczorajszy spacerniaczek
ladnie ;-)
to co zawsze czyli kolorki
Rumi a co z imienuiem..: zdjecie gites ale imie zdjecia.tudziez osobki wcale niebrzydkiej
boshh napisał(-a):
Rumi a co z imienuiem..: zdjecie gites ale imie zdjecia.tudziez osobki wcale niebrzydkiej
znaczy o imie chodzi ;> Marta.. już nie podawałem bo to nie jej pierwsze zdjęcie tutaj .. starsze też na http://marcin.rusnarczyk.pl/
@qluk: poprawiłem troszkę :) http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=157184#p157184 Jak teraz wrażenia ?
Jeszcze jedno z tej samej sesji. Niestety nie trafiłem z ostrością tam gdzie powinienem ale efekt końcowy i tak jest ciekawy, zwłaszcza ten chaszcz w lewym górnym rogu na pierwszym planie :)
A tu wreszcie trafione :))
Ostatnio edytowany przez winnetou (2011-03-20 19:20:59)
winnetou napisał(-a):
@qluk: poprawiłem troszkę :) http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=157184#p157184 Jak teraz wrażenia ?
1. przepały i nieostre cienie na twarzy dziwnie ja malują
2. też nieostre za ciemne ale radosny uśmiech fajny
3 i 4 najfajniej sie ogląda zwłaszcza 4 z tym ze tu zabaza kontrastem + rozjaśnić oczy bo przy takim bliskim kadrze są najważniejsze nei mogą być takie ciemne jak masz rawa to łatwo szybko i przyjemnie można to zrobić .. bez rawa pewnie też :P dodatkowo chyba za mocna kompresja obrazka lepiej dawać max 800px a użyć lepszej kompresji ;P
@Rumi co do RAWa to oczywiście mam :) Kompresja - eksport do jpg przy i w gimpie jakość zaznaczona na 100% (zamiast domyślnej 85%)
w gimpie coś tam na 300 cza ustawić ale to Bodzio powie co bo ja już dawno nei widziałem gimpa na oczy .. czemu ktoś dotyka Twojej modelki :D ja bym se tak nie dał :P (użyj jednego z tych glanów ;) )
to nie moja modelka :P
Mroczek " Zdjecie najlepiej od razu zrobic dobrze"
Te nowe sa kiepskie, za duzo w kadrze.
Na 2 ładne kolorki.
@up: Wyczes :D Na obczyźnie robione? Co to za wysepka tam? :)
plaza kamienista ... na południu Europy ?
Najpierw myślałem że leci w prawo, potem popatrzyłem z dalsza i chyba jednak nie. No, Kuba takich błędów nie robi :)
Ale ogólnie mi się nie podoba ;P
zimno było ?
Leci w prawo "optycznie".
Troszkę słoneczka dziś wyszło i taki ptaszor mi się trafił
Coś tego słoneczka nie widać chyba że waliles w niego 2000Ws do tego FF ;]
A bo widzisz to jest ciekawa konstrukcja tego zdjęcia.
Słońce padało skośnie z lewej strony, tło bardzo ciemne i dalekie, a głębia płytka. Robione manualną 200 z przesłoną 3,5
Więc teoretycznie masz rację - pełne słońce to jak 2000 Ws i obiektyw pod FF :)
Bodzio napisał(-a):
.. obiektyw pod FF :)
Front Focus ;)
hehe :)
front focus ? - wiesz że nie
1/200 s to za mało na odlatującego ptaszka przy 200 mm (400 mm na Oly)
ja wiem zasugerowałem tylko ze qluk'owi chodziło o front focus pisząc - FF :)