Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
azhag polecenie-zmodyfikuj plik rozszerzen otwiera się jak się nie myle bindings. Niestety nie potrafię tam wszystkiego pozmieniać. Ale znalazłem coś na temat ~./mailcap jak tu poustawiam preferencje rozszerzenia-programy to mc bedzie z tego czytał? jak się ma relacja mailcap=bindings?
rafaloo napisał(-a):
jak tu poustawiam preferencje rozszerzenia-programy to mc bedzie z tego czytał? jak się ma relacja mailcap=bindings?
O ile w bindings jest ustawione tak, żeby korzystać z wpisów dla mailcap (see, edit, compose, chyba xdg-*), to owszem — zadziała w ten sposób.
Witam, mam jeszcze jeden problem z mc, ale to już taki wizualny. Mianowicie przy podmianie kolorów na jakiekolwiek inne mam takie artefakty
Co do powyższego mojego problemu z bindings obsługa .exe przez wine powinna wyglądać tak.
### Windows ###
regex/\.([eE][xX][eE])$
Open=(wine %f >/dev/null 2>&1 &)
Generalnie od pierwszego mojego kontaktu z mc strasznie rozwinął się ten projekt i "stał się przyjazny dla użytkownika" jak by byli chętni można by było napisać jakiś nowy "poradnik" bo sporo si·e pozmieniało, nawet w skrótach klawiszowych (sporo poradników w necie jest już nie aktualnych). Mc spokojnie może wyprzeć standardowe menadżery plików typu nautilus, dolphin czy pcmanfm.
Ostatnio edytowany przez rafaloo (2010-10-29 09:46:25)
To jeszcze jedno pytanie dotyczące mc :p być może wcale nie mc. Mianowicie jak za pomocą mc wyświetlić urządzenia/dyski udostępnione w sieci? Inne kompy/drukarki? W jakimś pliku / ich szukać?
W pcmacfm/nautilus jest sieć i wszystko jasne a w mc?
A pcmanfm/nautilius nie wyświetlają tylko odpowiedni przetworzonego wyjścia smbclient (czy też raczej wykorzystują odpowiednie biblioteki do komunikacji z siecią)? Innymi słowy: te informacje nie znajdują się w żadnym pliku.
Pewnie jednak można mc zmusić do współpracy z zasobami dostępnymi na innych komputerach w sieci lokalnej.
Troche stary temat ale zadam w nim pytanie do znawcow.
Czy mozna zmusic MC do kasowania plikow do kosza ? Wlasnie usunalem plik i chyba bez powrotnie.
Prosze o pomoc.
dred napisał(-a):
Troche stary temat ale zadam w nim pytanie do znawcow.
Czy mozna zmusic MC do kasowania plikow do kosza ? Wlasnie usunalem plik i chyba bez powrotnie.
Prosze o pomoc.
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-deskt … trash-856099/
Tylko nie widzę nigdzie paczki libtrash dla Debiana na żadną popularną architekturę.. ;P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-06-11 08:16:29)
Można ze snapshot spróbować dać: http://snapshot.debian.org/package/libtrash/2.4-2/#libtrash_2.4-2
miałem do czynienia z libtrash i odradzam.