Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
NIE chodzi o tablet, raczej o mysz w kształcie długopisu - tak na chłopski rozum wydawałoby się że przy wszystkich technologiach optycznych czy laserowych, już ktoś coś podobnego zrobił - a jednak jak szukam to zawsze widzę tylko tablet, tablet, tablet. Fajnie było by móc robić notatki na lapku za pomocą takiego piórka stąd pytanko czy istnieje.
Z góry dzięki za info.
http://itbiznes.pl/art25420.html - WOWPEN
kiedyś to były pióra świetlne, o to chodzi?
rychu napisał(-a):
kiedyś to były pióra świetlne, o to chodzi?
Ciekawe rozwiązanie ale obecne monitory (LCD) nie pozwalają na jego użycie ;)
Pióro świetlne rewelacyjnie się sprawowało na ZX Spectrum :)
A po co skoro na klawiaturze pisze się szybciej? :)
Miałem kiedyś takie coś (kupiłem w jakimś markecie w Chunchon) - mniej wygodnego ustrojstwa to jeszcze nie widziałem :)
Może koreańskie znaczki tym się dobrze rysuje...
@qwatex:
Dzięki za info przynajmniej wiem że coś takiego istnieje.
@rychu:
O ile mi wiadomo piórem świetlnym dało się działać tylko na monitorach CRT - więc może coś w ten deseń - ale coś takiego co może działać jak normalny długopis, na każdej powierzchni.
@czadman:
Nie jeżeli masz wykłady z np "Zaawansowanych metod numerycznych" lub innego ustrojstwa w którym wypadało by znać alfabet grecki i umieć rysować wzorki matematyczne zawiłe jak spaghetti ;]
@ethanak:
Miałeś dokładnie to co podał @qwatex czy jakieś inne urządzenie?
Miałem dokładnie to o co pytałeś na początku - myszkę w kształcie długopisu. Miało to normalną kulkę na końcu (tyle że mniejszą, jakieś 5mm średnicy). Niestety - urządzenie komuś sprzedałem (za piwo chyba czy coś koło tego) i więcej go nie widziałem, a w necie żadnych podobnych nie znalazłem...
Huk napisał(-a):
NIE chodzi o tablet, raczej o mysz w kształcie długopisu /ciach/
V-mouse
http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,V-Mouse-czyli-i … iadomosc.html