Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Otóż mam taki problem z configiem conky:
Używam w laptopie, na zmianę, dwóch połączeń do internetu. Pierwsze przez LAN (na eth0) i drugie z iPlusa (na ppp0). Chodzi mi o skrypt pozwalający wyświetlać w conky tylko aktywne połączenie z netem, czyli IP, upload, download dla aktywnej karty sieciowej. Szukałem w googlach, przeglądałem konfigi ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Nie twierdzę że takowe nie istnieje, poprostu ja nie potrafię znaleźć, albo nie wiem czego mam szukać (mój angielski strasznie kuleje). Prosił bym o nakierowanie na rozwiązanie tego problemu.
Przy okazji chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy jest możliwość uruchamiania wvdial z poziomu zwykłego usera? Nie chce dać swojej dziewczynie hasła root'a, a nie zawsze jestem na miejscu żeby uruchomić jej net.
Z góry dzięki.
PS: mam nadzieje że tym razem baza nie padnie i nie będę musiał zakładać konta po raz kolejny...
Ostatnio edytowany przez dhg (2010-09-25 00:41:13)
$ man conky
... if_up (interface) if INTERFACE exists and is up, display everything between $if_up and the matching $endif...
Dzięki. Teraz widzę ze wywalenie manuali to była głupota.
Strony: 1