Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2010-06-22 00:42:56

Jacekalex - Podobno człowiek...;)

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

[SOLVED]Swieżutki News -

Śmieszą mnie te wszystkie durne "niusownie", które istnieją tylko po to, żeby pokazać parę reklam,
i cytują siebie na wzajem.

Czasem tez wkurzają - kiedy wrzucam do wujka G jakieś pytanie - i wyłazi  3000 takich śmieci, czasem fraz, czasem  pracuj (to na hasło praca),a czasem inna bzdura.

Ale tym razem - temat znalazłem ważny, i zdaniem szacownego portalu - ciągle aktualny fakt:
http://www.linuxportal.pl/news/debian-users-gang-du … gentoo-id1403

No cóż - gratulacje dla linuxportal.pl za aktualne informacje ;-)))

Pozdrawiam
;-)))

Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-22 04:34:35)

W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem  para bellum  ;)       |       Pozdrawiam :)

#2  2010-06-22 00:45:34

Marvell - Członek DUG

Marvell
Członek DUG

Re: [SOLVED]Swieżutki News -

Nie wiem co w tym niezwykłego, skoro news był dodany 1 kwietnia:)

Ludzie dzielą się na 10 grup - na tych, którzy rozumieją zapis binarny i resztę.

#3  2010-06-22 00:48:17

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

Ja natomiast ciekaw jestem - czy następnego pierwszego kwietnia jeszcze tam będzie ;-)))

#4  2010-06-22 08:40:35

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

O, a ten oto brukowiec też to ma i zanosi się, że miał będzie. Aliści — wstyd, srom i hańba. ;)

A poważnie: akurat jeśli chodzi o linuxrss.pl, to ja się bardzo cieszę, że przedrukowują nasze teksty. Ba, sam do nich w tej sprawie napisałem.

Zupełnie też nie rozumiem dlaczego ci przeszkadza, że on tam ciągle jest — to normalne i naturalne, że „nie pali się ksiąg”. Portale które właśnie z czasem usuwają materiały zasługują na potępienie.

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

#5  2010-06-22 09:21:17

k4misiek - Green Reaper

k4misiek
Green Reaper

Zawsze możesz wykluczyć dane strony przy przeszukiwaniu przez google i problem z głowy.

You are registered as user #464141 with the Linux Counter

#6  2010-06-23 00:03:09

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

Dowcip polega na tym - że szukam skryptu(albo wtyczki) - który by wykluczał domeny automatycznie, bo w pewnych przypadkach musiałbym wywalić chyba ze 20 albo nawet dwieście domen

Jeżeli znacie jakąś wtyczkę do ff, w której można na stałe wyciąć takie "niusownie" z wyników - to świat dzięki niemu byłby dużo lepszy (PS do FF jest tych dodatków .... ale działający Customize Google - na razie jest do starszej wersji FF, a do banowania domen i tak  się średnio nadawał).

azhag napisał(-a):

O, a ten oto brukowiec też to ma i zanosi się, że miał będzie. Aliści — wstyd, srom i hańba. ;)
......

Zupełnie też nie rozumiem dlaczego ci przeszkadza, że on tam ciągle jest — to normalne i naturalne, że „nie pali się ksiąg”. Portale które właśnie z czasem usuwają materiały zasługują na potępienie.

Mnie  nie przeszkadza akurat ta wiadomość, ani żadna pojedyncza wiadomość.
Zwłaszcza - że akurat bliżej mi do Drużyny, niż do Debiana.
Ta wiadomość - to tylko przykład .

Ale, kiedy na dowolne zapytanie, jakie wrzucę w Google, mam co najmniej 500, a czasem kilka tysięcy, takich "niusów" a sensowną informację np.  na 67 stronie z wynikami - to mnie krew zalewa.

A teraz próbuję Custom Google Search (też FF) - dla testu zbanowałem jobrapido.pl , i na zapytanie o robotę w pierwszym linku było.... jobrapido.pl

Przydałoby się coś do wycinania domen z wyników, ale o skuteczności i elastyczności noscripta.

EDIT:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13996/
Ta wtyczka jeszcze wczoraj się u mnie trochę gryzła z javascriptem, ale ją przeinstalowałem, i ruszyło.
trzeba było tylko trochę podyskutować z noscriptem, adblockiem i innymi drobiazgami, dzięki którym można coś sensownego czasem zobaczyć na niektórych stronach.

Jednak życie stało się lepsze.

Edyta:
I jest lepsze, Google-Custom-Search jest na maks FF-3.6 - ale drobna modyfikacja w install.rdf - i idzie na 4.0.1.

Pozdrawiam
;-)

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-22 04:36:54)

Stopka forum