Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Śmieszą mnie te wszystkie durne "niusownie", które istnieją tylko po to, żeby pokazać parę reklam,
i cytują siebie na wzajem.
Czasem tez wkurzają - kiedy wrzucam do wujka G jakieś pytanie - i wyłazi 3000 takich śmieci, czasem fraz, czasem pracuj (to na hasło praca),a czasem inna bzdura.
Ale tym razem - temat znalazłem ważny, i zdaniem szacownego portalu - ciągle aktualny fakt:
http://www.linuxportal.pl/news/debian-users-gang-du … gentoo-id1403
No cóż - gratulacje dla linuxportal.pl za aktualne informacje ;-)))
Pozdrawiam
;-)))
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-22 04:34:35)
Nie wiem co w tym niezwykłego, skoro news był dodany 1 kwietnia:)
Ja natomiast ciekaw jestem - czy następnego pierwszego kwietnia jeszcze tam będzie ;-)))
O, a ten oto brukowiec też to ma i zanosi się, że miał będzie. Aliści — wstyd, srom i hańba. ;)
A poważnie: akurat jeśli chodzi o linuxrss.pl, to ja się bardzo cieszę, że przedrukowują nasze teksty. Ba, sam do nich w tej sprawie napisałem.
Zupełnie też nie rozumiem dlaczego ci przeszkadza, że on tam ciągle jest — to normalne i naturalne, że „nie pali się ksiąg”. Portale które właśnie z czasem usuwają materiały zasługują na potępienie.
Zawsze możesz wykluczyć dane strony przy przeszukiwaniu przez google i problem z głowy.
Dowcip polega na tym - że szukam skryptu(albo wtyczki) - który by wykluczał domeny automatycznie, bo w pewnych przypadkach musiałbym wywalić chyba ze 20 albo nawet dwieście domen
Jeżeli znacie jakąś wtyczkę do ff, w której można na stałe wyciąć takie "niusownie" z wyników - to świat dzięki niemu byłby dużo lepszy (PS do FF jest tych dodatków .... ale działający Customize Google - na razie jest do starszej wersji FF, a do banowania domen i tak się średnio nadawał).
azhag napisał(-a):
O, a ten oto brukowiec też to ma i zanosi się, że miał będzie. Aliści — wstyd, srom i hańba. ;)
......
Zupełnie też nie rozumiem dlaczego ci przeszkadza, że on tam ciągle jest — to normalne i naturalne, że „nie pali się ksiąg”. Portale które właśnie z czasem usuwają materiały zasługują na potępienie.
Mnie nie przeszkadza akurat ta wiadomość, ani żadna pojedyncza wiadomość.
Zwłaszcza - że akurat bliżej mi do Drużyny, niż do Debiana.
Ta wiadomość - to tylko przykład .
Ale, kiedy na dowolne zapytanie, jakie wrzucę w Google, mam co najmniej 500, a czasem kilka tysięcy, takich "niusów" a sensowną informację np. na 67 stronie z wynikami - to mnie krew zalewa.
A teraz próbuję Custom Google Search (też FF) - dla testu zbanowałem jobrapido.pl , i na zapytanie o robotę w pierwszym linku było.... jobrapido.pl
Przydałoby się coś do wycinania domen z wyników, ale o skuteczności i elastyczności noscripta.
EDIT:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13996/
Ta wtyczka jeszcze wczoraj się u mnie trochę gryzła z javascriptem, ale ją przeinstalowałem, i ruszyło.
trzeba było tylko trochę podyskutować z noscriptem, adblockiem i innymi drobiazgami, dzięki którym można coś sensownego czasem zobaczyć na niektórych stronach.
Jednak życie stało się lepsze.
Edyta:
I jest lepsze, Google-Custom-Search jest na maks FF-3.6 - ale drobna modyfikacja w install.rdf - i idzie na 4.0.1.
Pozdrawiam
;-)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-06-22 04:36:54)