Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
po aktualizacji systemu do wersji testowej borykałem sie z różnymi problemami cześć naprawiłem a część nie
1.Nie moge właczyć gparted dostaje
gparted error: dbus_bus_get: org.freedesktop.DBus.Error.FileNotFound: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or directory
2.Nie moge wejsc w usługi systemowe (te które maja być uruchamiane) ani do użytkowników i grup dostaje okienko w gtk a w nim
Nie można wczytać konfiguracji Wystąpił nieznany błąd.
3.Gdm sie rozwalił nie pomogła reinstalacja niby jest uruchomiony ale nie jest wyglada strasznie brzydko na dodatek nie można zmienić motywu przy probie uruchomienia gdmsetup pisze ze nie jest uruchomiony a jest nie reaguje na zmiane stylu i nie mam opcji w system> odnosnie ekranu logowania
4.Płyty i pendrive nie montuja mi sie (tz płyta tak ale pendriva musze recznie ) na dodatek po włozeniu płyty nie chce mi sie automatycznie otworzyć nowe okno nautilusa z zawartośćią.
5.Jak se wspomne to napisze
Podobny błąd jak w gpated miałem w dolphinie w kde podczas próby montowania dysku, ale wystarczyło włączyć go przez sudo i problem znikał.
Ostatnio edytowany przez nicramek (2010-06-07 23:06:57)