Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szukam hostingu. Z wymagań, które w tym momencie przychodzą mi na myśl:
- dobry kontakt z help deskiem, preferowany telefoniczny,
- możliwość zdobycia pełnych danych w momencie, gdybym chciał zmienić usługodawcę,
- dobry uptime i niezawodność serwerów,
- obsługa PHP z jakimś akceleratorem (możliwość doinstalowania modułów - po uzgodnieniu),
- panel do zarządzania z opcją obsługi wielu domen (reseller),
- dostęp do ssh (podstawowe komendy: chmod, chown, rsync, scp, mysql, mysqldump, vim itd. z możliwością dodawania własnych - oczywiście po uzgodnieniu szczegółów - jak np. ffmpeg),
Jeśli znacie firmę, którą możecie polecić, bardzo proszę o jej nazwę i krótki opis Waszych odczuć (w grę wchodzą polskie i zagraniczne).
Pozdrawiam,
Contravene
Strony www dla klientów. Gotówka do rozdysponowania to kilkaset złotych miesięcznie. Rozważałem serwer dedykowany, ale wtedy musiałbym zająć się administracją nim, a to dodatkowe koszty (głównie chodzi o czas).
Contravene zainteresuj się linuxpl.com co prawda nie powinno się chwalić własnego podwórka ale co mi tam :P W razie pytań zapraszam na jabbera :)
Możesz spróbować tutaj: http://www.ovh.pl/produkty/oferty_dedykowane.xml
winnetou napisał(-a):
Contravene zainteresuj się linuxpl.com
Popieram bo sam z tego korzystam i nie narzekam.
Dzięki za odpowiedzi.
A jak na serwerach, które proponujecie, jest z instalacją programów lub bibliotek do PHP, których mogę potrzebować?
Na linuxpl - da się dogadać z adminami ;) Jest kilka ograniczeń ale raczej mało szkodliwych - irytujących bardziej neokidsów niż normalnego usera. Jak się po 17 odezwiesz na czacie ze strony głównej to albo ja albo szef wszystko wyjaśnimy
To dobrze, że da się dogadać, bo to jest właśnie powodem mojej rezygnacji z obecnego hostingu. Admini reagują bardzo ociężale, a aktualizacji odmówili (wymagam PHP min. 5.2.6, które nie jest znowu takie nowe, bo niedługo stuknie mu 2 lata).
Nie będę na razie zawracał głowy pytaniami technicznymi, bo to mogę sprawdzić w okresie testowym. Ale jeśli mógłbyś co nieco rozjaśnić w tej kwestii:
- dobry kontakt z help deskiem, preferowany telefoniczny - ja też będę przed kimś odpowiadał, więc to jest bardzo ważne dla mnie.
- możliwość zdobycia pełnych danych w momencie, gdybym chciał zmienić usługodawcę - nie ukrywam, że taka sytuacja może się zdarzyć, co jest raczej naturalne, a w tym momencie firmy hostingowe zazwyczaj tracą zapał do współpracy.
Pozdrawiam,
Contravene
Może od dupy strony.
- Pełne dane. Jeżeli masz na myśli kod authinfo do transferu domeny - nie ma problemów. Dostęp ftp, ssh, panel administracyjny - dostajesz te dane na maila w momencie założenia konta.
- help desk - odpowiadamy na maile najszybciej jak się da: czasem w ciągu kilku minut czasem po godzinie czy nawet zdarza się więcej - zależy ile osób nas jednocześnie dręczy. Telefon: 3 numery w tym infolinia 801. Do tego każdy admin ma własny nr gg wypisany na stronie. Do tego LiveChat - każdy admin jest podpięty w godzinach pracy. Księgowość pracuje 8-16 potem trzeba czekać ;] Pracujemy od 7(8) rano do północy czasem dłużej... prawie 24h na dobę jest kontakt przynajmniej z jednym adminem.
- co do PHP to jest w wersja 5.2.x (nie pamiętam dokładnie ile dalej) Co do PHP 5.3 nie ma co liczyć na koncie hostingowym - chyba że zamówisz vps'a lub dedyka :) MySQL w standardzie wersja 5.2 Postgresql dodatek płatny (nie chce pisać ile żeby nie skłamać ale grosze) SVN (również na hostingu płatny na vps i dedyku - róbta co chceta :) ) Tomcat niestety tylko od hostingu w5 i też niestety płatny albo na szczęście. Ceny domen przystępne i niższe niż w nazwie czy ovh... Poza tym zawsze masz mnie na jabberze w razie "W" ;)) Zapraszam na strone firtmy:
hosting
kontakt
vps
dedyki