Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
azhag napisał(-a):
Radujmy się, albowiem nadeszła radosna nowina :)
http://www.ubucentrum.net/2009/12/gadu-gadu-blokuje … -starsze.html
Nie rozumiem co w tym „radosnego”. Mógłbyś wytłumaczyć?
Minio napisał(-a):
Nie rozumiem co w tym „radosnego”. Mógłbyś wytłumaczyć?
Im gorzej z i w GG, tym lepiej.
Oczywiście Ty, mając mniej antagonistyczny stosunek do tej sieci, możesz uważać inaczej.
Dzięki że dajesz mi prawo do posiadania odmiennego zdania ;) .
Nie wiem czy „źle” się dzieje w GG. Wprowadzili radykalne zmiany które spowodowały zerwanie wstecznej kompatybilności. Uważam że z ich punktu widzenia była to trudna, ale jednocześnie dojrzała i konieczna decyzja. Prawda jest taka, że odsetek osób które z tego powodu całkowicie zrezygnują z GG jest na granicy błędu statystycznego i nie ma się co nim przejmować. Ale, z drugiej strony, GG b. dużo zyskuje — przede wszystkim nową, szerszą podstawę do dalszego rozwoju swojego komunikatora/ protokołu.
Według mnie posiadanie antagonistycznego stosunku do GG jest, jakby to rzecz, zupełnie niepotrzebnym wpadaniem w ascezę, podczas gdy nie znam zbyt wielu osób, które korzystają z jabera - wróć nie znam nikogo spoza forum :)
To że ich kolejne klienty są coraz bardziej dupiate to już inna sprawa.
Podobnie myślę o Skype.
marg1 to ze wszyscy uzywaja g** nie znaczy ze ja tez musze :P A tak na powaznie to gg przestalo mi sie podobac jakis czas temu. Przez sentyment i dla kontaktow z kilkoma osobami trzymalem numer i uzywalem gg. Ale w momencie gdy dziennie zaczalem dostawac po 5-10 wiadomosci w stylu:
"Ktos cie kocha, aby dowiedziec sie kto wyslij sms pod numer... ble ble ble" czy "Cesc poklikash"
To zaczela mnie krew zlewac i olalem to ;] Teraz Ci ktorzy byli na gg a nie dali sie przekonac do jabbera moga sie skontaktowac via MSN/Skype a jak sie im nie chce zalozyc konta/zainstowac programu to - zycie ja plakal nie bede :P
winnetou napisał(-a):
a jak sie im nie chce zalozyc konta/zainstowac programu to - zycie ja plakal nie bede :P
A co jak Ty się chcesz skontaktować (albo regularnie pisać) z kimś, komu nie chce się/nie potrafi zainstalować i skonfigurować jabbera? :)
Ostatnio edytowany przez Treadstone (2009-12-14 15:15:56)
Treadstone mam telefon :P