Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-12-04 16:11:52

blinki - Użytkownik

blinki
Użytkownik
Serwis

Internet od Polsatu

Ostatnio dosyć głośno jest o tym ,że Polsat będzie oferował dostęp do internetu "satelitarnego" (tak go określano w spocie reklamowym).
Wiec to sprawdziłem z kolegami, no na co wychodzi...?
Polsatowski internet "satelitarny" nie sięga do niektórych miejsc w Polsce, miedzy innymi do mojego miasta( jest taka biała kropa, -tu nie ma i tyle) - a z tego co wiem internet satelitarny powinien działać wszędzie
W spocie reklamowym mówiono, że będzie działał na częstotliwości  900MHz - no i to jest najlepsze :P jak wiemy częstotliwość 900 MHz jest wykorzystywana przez GSM :) na początku była burza mózgów o co chodzi 900 MHz? wtf przecież to awykonalne zakłucenia na każdym kroku. Odwiedziliśmy stronę z ofertą polsatu... i co ujrzałem Modemy usb takie co wykożystuja, iPlus, Blueconnect.

wniosek w Polsce satelity latają nam na ziemi ^^ ahhh... a byłem taki uradowany myślałem że w końcu będzie coś nowego w Polsce no ale cóż, pozostał nam "Mobilny internet" który działa mobilnie w dużych, bo w małych miastach wystarczy zmienić kąt nachylenia laptopa i można utracić połączenie.

Ostatnio edytowany przez blinki (2009-12-04 16:22:28)

Platforma Systemowa: Debian 5.0 lenny | KDE 4.3.2
PC: FS Amilo li 3710 | DualCore 2.0GHz/3GB/Intel GMA X4500
Przeglądarka: Opera (Firefox sux^^)

#2  2009-12-04 16:34:34

gindek - Zubr, bydle na etacie.

gindek
Zubr, bydle na etacie.

Re: Internet od Polsatu

Co to za zwrot "lick that glass" ? wiem co znaczy w tłumaczniu dosłownym, ale to napewno z mowy potocznej jest no i tak sie zastanawiam co to znaczy. Mógł byś rozwinac i podac konteksty użycia ? ;d

" Wojny przychodzą i odchodzą, a moi żołnierze są wieczni"

"Zbuduj mały, dziarski router z udostępnionych przez prowadzącego części od Kamaza?"

#3  2009-12-04 16:44:05

andreq - Członek DUG

andreq
Członek DUG

Bo to nie jest łącze satelitarne. Kilka linków:
http://media2.pl/telekomunikacja/57807-cyfrowy-pols … istopada.html
http://www.aero2.pl/konf.html

Zobaczymy jak to będzie, jakie będą ceny, czy będą limity ilości ściąganych/wysyłanych danych, zakazy dzielenia łącza itp.

#4  2009-12-04 17:05:26

blinki - Użytkownik

blinki
Użytkownik
Serwis

gindek napisał(-a):

Co to za zwrot "lick that glass" ? wiem co znaczy w tłumaczeniu dosłownym, ale to na pewno z mowy potocznej jest no i tak sie zastanawiam co to znaczy. Mógł byś rozwinąć i podać konteksty użycia ? ;d

Lick that glass - liż to szkło - czyli kozacki ekran crystalbrite który mamy ochote lizać, a cytuje to z piosenki http://www.youtube.com/watch?v=Jkrn6ecxthM Mac or PC :) gdzie pseudo Bill liże matryce Della :P

anderq ogólnie  chodzi mi o to że Polsat robi dużo szumu i nazywa go "satelitarnym" a w rzeczywistości nie jest, tylko ich telewizja jest satelitarna :) no i sami sobie gratulują w swoich wiadomościach :P

#5  2009-12-04 17:18:54

andreq - Członek DUG

andreq
Członek DUG

@blinki z tym internetem jest jak z przebojami, wystarczy daną piosenkę puścić kilka razy dziennie w kilku radiach przez 2 miesiące i już z największego kiczu wyjdzie przebój. Kicz odnosi sie do niektórych "utworów".

#6  2009-12-04 18:00:57

blinki - Użytkownik

blinki
Użytkownik
Serwis

racja :P chociaż niektóre kicze mi się podobają :P

Stopka forum