Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Taki luźniejszy temacik na weekend:
Tak, jak chyba każdy, co jakiś czas wymieniam sobie telefon na nowy, za każdym razem sprzedawca w salonie wciska mi kit, że należy "sformatować" baterie, czyli całkowicie ją rozładować i ładować na wyłączonym telefonie przez 24 godziny. Kiedyś nawet mówili, że trzeba to powtórzyć 3 razy. Osobiście uważam iż baterii litowo-jonowych nie trzeba już w ten sposób formatować. Dodatkowo w żadnej, dosłownie w żadnej instrukcji obsługi żadnego telefonu, nie było takiej uwagi odnośnie baterii. Są jedynie uwagi, aby chronić wręcz przed przeładowaniem. W Internecie też spotkałem sporo opinii, iż konieczność formatowania baterii litowo-jonowych i polimerowych to bzdura.
Czy nie jest to właśnie taki jeden ze swego rodzaju pokoleniowych wręcz mitów, które każdy wziął za dobrą monetę a nie ma to ugruntowania w rzeczywistości?
Wypowiedzcie się proszę, bo za chwilę mi się rozładuje nowy telefon i mam ten właśnie dylemat :D
Ostatnio edytowany przez marg1 (2009-11-28 17:38:41)
A, było :) To wywalcie to w cholerę :D
Wątek Zamknięty
Strony: 1