Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Nie jestem oblatany w drukarkach a potrzebowałbym na szybko jakieś tanie urządzenie wielofunkcyjne, atramentówka. Dobrze byłoby gdyby było również w miarę tanie w eksploatacji i drukowało na kolorowo. Poradzcie od jakiego gniota sie trzymać z daleka.
Co myślicie?
http://www.twenga.pl/cena-PIXMA-MP240-CANON-Drukark … yjna-486669-0
Pzdrv
-polecam OKI
-na hp nawet nie patrz (często się psują, przynajmniej kiedyś się psuły ale wyrobiły sobie opinie u mnie)
-Canon też dobry
blinki napisał(-a):
-na hp nawet nie patrz (często się psują, przynajmniej kiedyś się psuły ale wyrobiły sobie opinie u mnie)
...i potwierdzam twoje słowa. W moim zacnie wypaśnym M1522n w drugim dniu spieprzył się automatyczny podajnik skanera.
Jakieś inne propozycje??
Z obsługą pod linuksem to chyba hp raczej rządzi w porównaniu z canonem. Wyżej wymienionych opinii nie potwierdzam. 4 x dobry (bezawaryjny) HP, 2 x zły (awaryjny canon), 1 x dobry epson i 1 x zły epson.
To tylko statystyki nie reguły, dlatego nie kierowałbym się definicją: ten dobry (canon) bo się nie psuje (coś ala w nokiach trzymają długo baterie i się nie psują, bo to nokie), bo są to definicje raczej śmieszne.
A np Brother DCP 165C kosztuje ok. 300 zł, ponoć działa pod linuksem http://pozzi.ws/index.php?page=brother-dcp-165c , Zamienniki tuszy na Allegro kupisz za 40-50 zł (za 10szt - 4 czarne i po 2 z każdego z kolorów).
Trzech moich znajomych posiada starszy model DCP 135C i są bardzo zadowoleni.
Ograniczenie raczej do 250zł. Coś z niższej półki zatem.
Zbóju - weź topór, zrób jakiś napad na bogatych kupców. Z własnego doświadczenia wiem, że wymiana atramentu wykończy Cię finansowo. Jak nie podrukujesz przynajmniej raz w tygodniu to cartridge zaschną i do wymiany.
Laser i tylko laser. Może stać i rok i nic mu nie będzie. Nawet jak dasz więcej, to rozłożone na długi czas per saldo wyjdzie taniej
Bodzio napisał(-a):
... Jak nie podrukujesz przynajmniej raz w tygodniu to cartridge zaschną i do wymiany...
ja tam się na sprzęcie nie znam, ale mam zwykłą tanią hp f2280 i nie drukowałem ostatnio przez ponad 3 miesiące z powodu przeprowadzki, ale włączyłem ją tydzień temu i od kopa drukuje znowu bez żadnych problemów - tak więc nie wiem jak jest z tymi kartridżami... ;)
pozdrawiam
ja tak z dobrego serca
Zawsze jestem za wyborem drukarki laserowej. Ostatecznie za taką co posiada osobne zasobniki dla każdego koloru. Jaką wybrać? Taką, która będzie działać najdłużej na jednym zestawie materiałów eksploatacyjnych i z dobrą długą gwarancją.
Przeważnie zepsutej drukarki nie opłaca się obecnie naprawiać odpłatnie ze względu na stosunek ceny nowej do kosztów naprawy. To co się psuje w drukarce, to wymiana takiego podzespołu jest porównywalne z zakupem nowej drukarki. Im drukarka starsza tym materiały eksploatacyjne (oryginalne) są droższe.
Wiem, że laser lepszy. Pytam bo znajoma mojej mamy potrzebuje drukarki ;) a ja mam w tym intratny interes :D. Ona drukarką zamierza drukować/kserować przepisy na ciasta i torty. Ja jestem w tym wszystkim smakoszem/beta-testerem ciast, tortów i innych dobroci :D
Wybór padł na HP F4280, niska cena i tania eksploatacja.
Dla potomnych!
Skorzystałem z tej strony http://www.pcworld.pl/testy/przeglad/116-urzadzenia … mentowe-.html
Przydatne w obliczaniu kosztów eksploatacyjnych :)
Dzięki wszystkim
Pzdrv
Zbooj napisał(-a):
Wybór padł na HP F4280
tymczasem kilka postów wcześniej ;)