Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
piotrek.rkh napisał(-a):
Zdradziłem Debiana
Wrócisz, jak Ci devsi archa spłatają figla przy jakiejś spitolonej aktualizacji systemu (zesrają się X-y albo coś tego kalibru)
;)
blinki walnij nam w końcu tutaj swoją zrzutkę
Może wszystko sie da jakoś wyjaśnić ?
Każdy z nas ma jakiś fetysz.
BiExi napisał(-a):
A ja zdradzilam KDE bo jest mulaste :P
Fluxbox
Jesteśmy z Tobą ;)
piotrek.rkh napisał(-a):
Na Archu w końcu chodzi drukarka (HP Deskjet 845c), której za chiny nie mogłem zmusić do działania pod Debianem i pochodnych :)
U mnie na Debianie działa bez najmniejszych problemów, ciekawe co u ciebie było problemem.
blinki napisał(-a):
ale dobrze, że się przyznał ^^ przynajmniej się nie ukrywał :P
A po co się ukrywać? Przecież mnie za to nie zjecie xD Mało waży, na dodatek wszystko działa (do następnego pacman -Syu) :P
@BiExi
U Ciebie wbar też ładuje czarne tło pod sobą :/ Wie ktoś może jak to "naprawić"? :)
Tomeku napisał(-a):
U mnie na Debianie działa bez najmniejszych problemów, ciekawe co u ciebie było problemem.
Drukarka po prostu wypluwała puste kartki. Na Archu wykonałem te same czynności, co na Debianie i zatrybiło. Nie wiem dlaczego, ale jest dobrze :)
Ostatnio edytowany przez piotrek.rkh (2009-11-18 23:06:25)
Panowie i Panie...
Fluxbox rulz:) Brawo Ela :)
BiExi ma najfajniejsze :)
marg1 napisał(-a):
BiExi ma najfajniejsze :)
lol ale lizus
No, fakt zaraz po instalacji jak to się zobaczy, to nie wiadomo, za co się zabrać, a co gorsza, nie wiadomo, jak :D
marg1 napisał(-a):
No, fakt zaraz po instalacji jak to się zobaczy, to nie wiadomo, za co się zabrać, a co gorsza, nie wiadomo, jak :D
right... zmiana tapety to też jakieś pomylone żeby włazić gdzieś po plikach żeby ją ustawić... (ale pewnie teraz tak gadam, bo po jakimś czasie KDE stanie się zbyt nudne) ^^
Zawsze jak ktoś wrzuca screena to zastanawia mnie dlaczego bez żadnej aplikacji gtk i/lub qt na wierzchu. Nie wiem jak wy, ale właśnie na to zwracam największą uwagę a dopiero później na dodatki w stylu przeźroczysta konsola, conky czy aplet jakiejś tam aplikacji.
Tak przy okazji, BiExi jak chcesz się pozbyć tego paskudnego czarnego tła to zainteresuj się xcompmgr.
Do uzyskania przezroczystości wbar'a nie potrzeba xcompmgr. U mnie działa bez xcompmgr'a i domyślnie nie mam tego czarnego paska.
Piotr3ks napisał(-a):
Do uzyskania przezroczystości wbar'a nie potrzeba xcompmgr. U mnie działa bez xcompmgr'a i domyślnie nie mam tego czarnego paska.
właśnie bawię się wbarem i też nie miałem na początku czarnego paska
pojawił się dopiero gdy wrzuciłem ikonkę z rozszerzeniem xpm,
kiedy ją wyrzuciłem i zostawiłem same png czarny pasek zniknął
BTW. BiExi - używamy tego samego conkyrc ;)
oczywiście po lekkim liftingu
pozdrawiam
Lacer napisał(-a):
właśnie bawię się wbarem i też nie miałem na początku czarnego paska
pojawił się dopiero gdy wrzuciłem ikonkę z rozszerzeniem xpm,
kiedy ją wyrzuciłem i zostawiłem same png czarny pasek zniknął
Jak ostatnio próbowałem wbara, to były tylko ikony .png a czarny pasek i tak się pojawiał.
sp3cu napisał(-a):
Zawsze jak ktoś wrzuca screena to zastanawia mnie dlaczego bez żadnej aplikacji gtk i/lub qt na wierzchu. Nie wiem jak wy, ale właśnie na to zwracam największą uwagę a dopiero później na dodatki w stylu przeźroczysta konsola, conky czy aplet jakiejś tam aplikacji.
Ja wrzuciłem z :P
Ostatnio edytowany przez piotrek.rkh (2009-11-19 17:50:49)
piotrek.rkh napisał(-a):
sp3cu napisał(-a):
Ja wrzuciłem z :P
Tak ;).
Masz super konfigurację conky, możesz ją podesłać ?
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-11-19 19:44:49)
U mnie jak wbar ma czarny pasek pod sobą naciskam na niego prawym klawiszem myszki, się odświeża i wygląda jak ta lala ;)
sp3cu napisał(-a):
Masz super konfigurację conky, możesz ją podesłać ?
To, co mam, to lekko zmodyfikowana Mira: http://sen7.deviantart.com/art/Conky-Mira-100078939