Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zarzuć go na jakąś stronke internetowa. Nastepnie zapodaj link do tego obrazka.
Niestety na screenie krzyzyk nie wychodzi a po otwarciu przegladarki znika.
Pojawia sie na samym srodku ekranu po uruchomieniu systemu. Jak najade na niego myszka to myszka chowa sie pod niego. Co to jest i jak to wylaczyc???
Co to jest? - nie wiem :(
Stare wersje XFree, przy starcie X-ów miały coś takiego że na środku ekranu pokazywał się X - jako kursor myszy, który potem zmieniał się na normalny znak kursora. Stąd pewnie nazwa X-y
W Sarge już tego nie ma i dlatego nie wiem co to jest u Ciebie, tym bardziej że nie znika z ekranu.
Pulpit powinieneś mieć czysty, co najwyżej jakieś ikony.
A i jeszcze tak z ciekawości - co masz ? KDE< Gnome czy coś innego. Spróbuj się przełączyć np na ICEWm, Fluxboksa, może z KDE na Gnome lub odwrotnie, i czy taki objaw nadal występuje
Mi tez sie wydaje ze to jest znacznik kursora tyle ze on nie znika i jest nieruchomy a mysz ma inny znacznik (kolko ze strzalka). Cos jest nie halo tylko co?
Mam Gnome. Jak przelaczyc na KDE?
Nie masz dm (kdm,gdm lub xdm)? Jesli nie masz to pozostaje komenda
update-alternatives --config x-session-manager
Uruchomilem KDE i "X" (znak kursora) zniknal. Wniosek z tego taki ze moze faktycznie mam stara wersje XFree albo mam cos zle ustawione.
Jezeli tak jest to jak moge ja zaktualizowac do najnowszej wersji?
Wolalbym uzywac Gnome a nie KDE.