Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Dark Sith

Zarzuć go na jakąś stronke internetowa. Nastepnie zapodaj link do tego obrazka.
Członek DUG
Niestety na screenie krzyzyk nie wychodzi a po otwarciu przegladarki znika.
Pojawia sie na samym srodku ekranu po uruchomieniu systemu. Jak najade na niego myszka to myszka chowa sie pod niego. Co to jest i jak to wylaczyc???
[/URL]

Ojciec Założyciel
Co to jest? - nie wiem :(
Stare wersje XFree, przy starcie X-ów miały coś takiego że na środku ekranu pokazywał się X - jako kursor myszy, który potem zmieniał się na normalny znak kursora. Stąd pewnie nazwa X-y
W Sarge już tego nie ma i dlatego nie wiem co to jest u Ciebie, tym bardziej że nie znika z ekranu.
Pulpit powinieneś mieć czysty, co najwyżej jakieś ikony.
A i jeszcze tak z ciekawości - co masz ? KDE< Gnome czy coś innego. Spróbuj się przełączyć np na ICEWm, Fluxboksa, może z KDE na Gnome lub odwrotnie, i czy taki objaw nadal występuje
Członek DUG
Mi tez sie wydaje ze to jest znacznik kursora tyle ze on nie znika i jest nieruchomy a mysz ma inny znacznik (kolko ze strzalka). Cos jest nie halo tylko co?
Mam Gnome. Jak przelaczyc na KDE?
[/URL]

Dark Sith

Nie masz dm (kdm,gdm lub xdm)? Jesli nie masz to pozostaje komenda
update-alternatives --config x-session-manager
Członek DUG
Uruchomilem KDE i "X" (znak kursora) zniknal. Wniosek z tego taki ze moze faktycznie mam stara wersje XFree albo mam cos zle ustawione.
Jezeli tak jest to jak moge ja zaktualizowac do najnowszej wersji?
Wolalbym uzywac Gnome a nie KDE.
[/URL]