Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam takie lamerskie pytanko bo niestety kompletnie nie znam się na javie a mam jeden panelik www, który dostałem i mam odpalić. Co potrzebuje Apache2 do odpalenia takiego panela, który działa sobie głównie w javie (+php ale php to mam i działaja inne paneliki)?
Najlepiej jakie paczk dać aby to zadziałało?
Do Javy potrzebujesz jakiś kontener Javy np. Tomcata. Aby Tomcat działał spod Apache2 możesz użyć mod-jk dla Apache. Tomcat będzie potrzebować Javy w wersji JDK. Twoja aplikacja może mieć jakies wymagania co do wersji Javy i być może Tomcata, które musisz uwzględnić. Albo odpalić na najnowszych wersjach i być może się uda. Tu masz jakieś howto przykładowe - http://www.howtoforge.com/apache2_tomcat5_mod_jk , wiele podobnych znajdziesz. Co do konkretnych nazw paczek to weź pierwszy lepszy manadżer pakietów i użyj wyszukiwania. Osobiście nigdy nie robiłem tego z paczek, biore binarki z oryginalnego źródła wypakowuje gdzie chce, konfiguruje i działa.
Mam w systemie jave, którą kompilowałem pod Iceweasel-a i ona działa, pod nim. Czy ona będzie OK? Czy potrzebna jest inna?
Kompilowałeś Jave? Pewny jesteś? Jakiej dystrybucji linuxa używasz? Nie pytaj mnie czy będzie ok bo nie wiem co kompilowałeś. Jak napisałem, potrzebujesz Javy w wersji JDK. JDK zawiera w sobie JRE. Dla Iceweasel-a mogłeś instalować plugin Javy do działania apletów i innego Javowego ustrojstwa.