Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na windows aby wgrać nowe firmware do komórki użyłem programu OneNANDDownloader 1.4 Lite
Jakim programem można robiś flashowanie komórek na linuksie
Z góry dzięeki za porady
Nie powiedziałeś co to za komórka...
Wątpię czy coś się znajdzie.
Wiem, że istnieje ezxflash ale to tylko dla niektórych komórek motorolki.
Ale i tak się bałem robić to pod linuksem.. to wszystko aplikacje konsolowe a zmiana FW przebiega zupełnie inaczej.
A próbował ktoś flashować telefony Sony Ericsson? Na winde jest trochę programów do tego, a na linuksa niestety nie znalazłem czegoś takiego. Próbowałem też robić to na VirtualBoksie, ale bezskutecznie, bo trzeba podłączyć telefon w trybie flash, czego na linuksie nie potrafię zrobić
Jakieś pomysły?
Na moim telefonie ręcznie przechodzi się w tryb flash co nie zmienia faktu, że dalej zaczynają się schody na które wolę nie wchodzić. Szkoda udupić mi komórkę która wcale tania nie była. Flashowanie urządzeń, nie tylko komórek to jedna z przyczyn, przez którą dalej mam Windowsa na dysku.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-11-11 15:13:45)
Jest coś takiego jak FreeDos? Ostatecznie można z niego spróbować skorzystać?
http://www.freedos.org/
http://pl.wikipedia.org/wiki/FreeDOS
Aktualizowałem z jego pomocą BIOS płyt głównych. Może tak się też uda.
FreeDos znajduje się na SystemRescueCD
fnmirk napisał(-a):
FreeDos znajduje się na SystemRescueCD
grml też posiada.
Ja wgrywałem oprogramowanie do se k550 i w 610i bez najmniejszych problemów przez VB +xp. Żeby dostać się do pamięci flash trzeba w VB +xp zainstalować sterownik, o który Cie poprosi po podpięciu kabla do telefonu. Jak na XP już zainstalujesz to wtedy wyłączasz xp otwierasz VB i w urządzeniach usb musisz dodać pamięć flash. Czyli wyciągasz baterie z telefonu wkładasz i podpinasz kabel trzymając C wciśnięty. A później odpalasz Xp na VB i robisz z telefonem co zechcesz.