Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
"Idiokracja" - bardzo smieszna komedia i smutna prawda.
Ok,ostatnio obejrzałam:Annapolis.
Gość dostaje sie do szkoły morskiej marynarki wojennej.Ambicje i wiara w siebie zostają złamane przez szkolenie i nieugiętych przełożonych.Kulminacyjny p-kt filmu genialny.
Przyjeżdża orkiestra (Bikur Ha-Tizmoret, aka The Band's Visit)
Egipska orkiestra policyjna przyjeżdzą zagrać koncert na otwarciu arabskiego centrum kulturalnego w jednym z izraelskich miast. Ponieważ nikt nie zjawia się po nich na lotnisku, muszą sami dotrzeć na miejsce występu.
A może tak "Człowiek z Ziemi"? Powiem szczerze, że mimo iż cała akcja nie wychodzi poza chatkę, w której główny bohater opowiada swoją historię to i tak cholernie wciąga.
Metropolis Fritza Langa film z 1926 roku!
Największe wrażenie, gdy po raz pierwszy kilka lat temu oglądałem go w kinie na przeglądzie filmów niemieckich. Na małym ekranie efekt trochę mniejszy, ale i tak powala na kolana.
Rewelacja mimo upływu czasu tak samo aktualny, czy może raczej ponadczasowy. Do oglądanie w czasie kryzysu jak znalazł.
Polecam
o,to coś dla mnie.U mnie kryzys za kryzysem ostatnio^^
Trin napisał(-a):
o,to coś dla mnie.U mnie kryzys za kryzysem ostatnio^^
Nie wywołuj wilka z lasu
Pozdrowienia
Myszy i ludzie - dobre kino
Pozdrawiam
Właśnie obejrzałem "Yes Man" z Jimem Carrym. Bardzo fajna komedia. Nastraja pozytywnie do życia :-) Warto poświęcić mu godzinkę (czy ile tam trwa), by poprawić sobie humor.
http://www.filmweb.pl/f450915/Jestem+na+tak,2008
kto lubi Star Wars?
to lektura (filmowa) obowiązkowa...
z tego co jest teraz w kinach polecam Marley i ja :)
Wspaniały film
kamikaze napisał(-a):
http://www.youtube.com/watch?v=jfShkumjeq8
Five great movies you can download for free and legally
Ostatnio edytowany przez ba10 (2009-04-28 15:15:06)
Polecam na jakiś wieczór film Moon
Ciekawa wariacja na temat ... nie zdradzę :D Fajnie mi się oglądało i polecam.
Czego tu nie znalazlem:
- Blade Runner (koniecznie wersja reżyserska w 5.1)
- Odyseja kosmiczna 2001 i 2010
- Helikopter w ogniu (DZWIEK! - w sluchawkach slychac kazdy lecacy - nie dziwie sie ze dostal za to Oskara)
- Das Boot (wersja kinowa rezyserska) - uwaga czas trwania 208 min.
- Trainspotting
- Rejs
Osoby, które — podobnie jak ja — uważają, że film jest im gorszy, tym lepszy, koniecznie muszą obejrzeć Hydrozagadkę.
W ramach rekomendacji zdradzę jedynie, że napis końcowe są na początku filmu i wcale nie są napisami, tylko są śpiewane. ;)
azhag napisał(-a):
/../ że film jest im gorszy, tym lepszy, koniecznie muszą obejrzeć Hydrozagadkę.
Jejku azhag, niech Ciebie "Pan Spirala Debianowa" ma w swojej opiece za wypisywanie takich bzdur. Film jest arcydziełem kina światowego, dramat bohaterów i przesłania egzystencjalne, ujęcia kamer dodtąd niespotykane , przekrój społeczny ówczesnej polski, pokazanie zagranicznych turystów ze wschodu przebywających na wakacjach w naszym kraju, ukazanie odwiecznej walki dobra ze złem itd. Wiele by można wymieniać i pisac w samych superlatywach o tym filmie Andrzeja Kondratiuka wiec poprostu go trzeba obejrzeć.
:D
A znacie może jakieś ciekawe filmy w klimatach fantasy? Pamiętam że było "Dungeons and Dragons", "Władca Pierscionkuf" i chyba długo długo nic?
Ostatnio edytowany przez urug (2009-11-15 12:09:26)
Laboratorium diabła - chiński horror. Podczas wszystkich seansów 16 osób zmarło na zawał ;P
Wkleję jeszcze kilka faktów, które udało mi się znaleźć:
Do sceny, w której dziesiątki wygłodniałych szczurów pożerają żywego kota, użyto prawdziwych zwierząt.
Do sceny autopsji użyto zwłok prawdziwego chińskiego dziecka.
[...]
ps: zakazany w Finlandii ;)
urug napisał(-a):
A znacie może jakieś ciekawe filmy w klimatach fantasy? Pamiętam że było "Dungeons and Dragons", "Władca Pierscionkuf" i chyba długo długo nic?
czekaj na hobbita :)
ale generalnie to fantazy szmirowate robia ostatnio.dungeon siege byl po prostu kiczem :/
conan to porazka na calej linii, za to pierwszy wladca zwierzat mi sie nawet podobal, bo tu byl fjny pomysl.