Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
 Członek DUG

witam. zastanawiam sie jak najlepiej i najlatwiej postawic kombajn do php - czy LAMP z emacsem jest najlepszym rozwiazaniem? czy znacie moze jakies wygodniejsze ?

Admin łajza
 Admin łajza

„Wygoda” jest kwestią indywidualną.
Jako Emacsowiec uwazam, że to dobre rozwiązanie. Zaraz przyleci miłośnik dowolnego innego edytora (np. takiego o nazwie na literę „v”) i powie, ze to pomyłka.
Zastanawiam się tylko czy na pewno Apache jest konieczny, wg mnie Lighttpd czy Cherokee jest wygodniejszy (przynajmniej jeśli nie ma wielu użytkowników).

Członek DUG
 Członek DUG

no wlasnie na poczatek chce zasymulowac u siebie taki a'la dugowy portalik z wlasnym cms'em i forum.raczkuje w temacie wiec stwierdzilem , ze ten jezyk najfajniej i najszybciej nauczy mnie poprawnego podejscia do programowania obiektowego, bo od razu zaimplementuje cos co zobacze :)
chce to polaczyc z apachem, bo jak mi sie uda to odpalic , to skorzystam z hostingu zewnetrznego, a tam wyboru wielkiego nie bedzie ( mieszkam na takim zadupiu , ze nie ma sensu stawiac serwera u siebie , bo mam tylko kijowa tepse :/ )
EDIT: 
osobiscie to ja tez lubie vi :) ale jakos sie nie odnajduje jako sprawny koder w tym edytorze :)
a jesli chce poprobowac cos a'la grml to czy wiedzma jest juz gotowa na takiego laika jak ja? czy jeszcze musze sie podszkolic , gdyz jak to kobieta zmienna ma nature i wymaga doswiadczenia w obejsciu ?? :P
Ostatnio edytowany przez janosik (2009-11-05 11:04:52)

Admin łajza
 Admin łajza

janosik napisał(-a):
a jesli chce poprobowac cos a'la grml to czy wiedzma jest juz gotowa na takiego laika jak ja? czy jeszcze musze sie podszkolic , gdyz jak to kobieta zmienna ma nature i wymaga doswiadczenia w obejsciu ?? :P
Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Pewnie sobie poradzisz, ale nie wszystko od razu będziesz wiedział. Ostatecznie grml ma przede mną jeszcze kilka tajemnic. ;)

Użytkownik
 Użytkownik

Przy wyborze edytora warto mieć na uwadze to, czy integruje się z jakimś debuggerem, np. XDebugiem. Myślę, że to jest jedno z ważniejszych kryteriów. Im łatwiej jest debugować, tym lepiej. Zazwyczaj na to poświęca się najwięcej czasu.