Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Ściągnąłem paczkę Open Office 3.1, rozpakowałem i wszedłem do katalogu, jest tam taki skrypt update więc wklepałem
sh update
wypluło mi coś takiego
Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core05. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core01. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-base. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-onlineupdate. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-javafilter. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-base. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org-debian-menus. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-calc. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core06. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-dict-de. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-dict-ru. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-testtool. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org-ure. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-draw. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-math. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-res. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-ooofonts. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-base. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-impress. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-draw. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-gnome-integration. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-binfilter. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core07. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-writer. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-pl. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-impress. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-binfilter. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-images. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-ooolinguistic. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-help. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-xsltfilter. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core03. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-math. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core02. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-calc. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-draw. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-dict-en. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pyuno. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-writer. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-pl-writer. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-math. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-core04. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-dict-pl. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-graphicfilter. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-kde-integration. Pominięcie niezaznaczonego pakietu ooobasis3.1-oooimprovement. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-impress. Pominięcie niezaznaczonego pakietu openoffice.org3-calc. draculla:/home/michal/OOO310_m19_native_packed-1_pl.9420#
Jak zainstalować ten pakiet? Obecnie mam zainstalowaną wersję 2.4
milik napisał(-a):
Obecnie mam zainstalowaną wersję 2.4
Dodaj takie repozytorium:
deb http://www.backports.org/debian lenny-backports main contrib non-free
W katalogu DEBS masz wszystko. Wchodzisz i dajesz:
dpkg -i *.deb
Z tego co pamiętam wsio masz w pliku readme ...
dodałem takie repozytorium i co dalej?
W readme nic nie ma odnośnie instalacji, niestety.
po aptitude update wyplulo
Czytanie list pakietów... Gotowe W: GPG error: http://www.backports.org lenny-backports Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY EA8E8B2116BA136C W: Należy uruchomić apt-get update aby naprawić te problemy.
Ostatnio edytowany przez milik (2009-10-09 21:51:04)
milik napisał(-a):
dodałem takie repozytorium i co dalej?
W readme nic nie ma odnośnie instalacji, niestety.
po aptitude update wypluloKod:
Czytanie list pakietów... Gotowe W: GPG error: http://www.backports.org lenny-backports Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY EA8E8B2116BA136C W: Należy uruchomić apt-get update aby naprawić te problemy.
Zainstalowałem klucz, dodałem repo jednak aptitude ciągle nie może znaleźć open office 3 :(
jak masz repo to wystarczy
aptitude install openoffice.org
notabene powinien byc w repo w sidzie jest na 100 % :)
Guzik...dalej zainstalowało wersje 2.4 :/
aptitude -t lenny-backports install openoffice.org openoffice.org-l10n-pl
Przed instalacją najlepiej wywal tego co masz teraz.
milik, zacznij przy najbliższej okazji przeglądanie, takiej podręcznej pozycji każdego użytkownika Debiana, Debian Reference.
Masz wersję stabilną systemu, w którym jest już zainstalowany openoffice. Należy go odinstalować.
dpkg -l | grep openoffice
Najlepiej odinstaluj z opcją ,,purge'' pakiety z listy. i mające powiązania z wersją 2.4.
Po tym wykonujesz:
apt-get update
Lub
aptitude update
Musisz teraz wymusić instalację, z innej gałęzi niż stabilna, pakietów.
apt-get -u install -t backports openoffice.org
lub
aptitude install -t backports openoffice.org
Więcej w Debian Reference.
Ostatnio edytowany przez fnmirk (2009-10-10 13:08:25)
Instaluje się open office 3.1... po trzech dniach prób... dziękuję za pomoc...
Ostatnio edytowany przez milik (2009-10-10 10:41:10)
no i działa :) wreszcie, jeszcze raz dziekuję!