Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Trin napisał(-a):
Nie wiem czemu ale jak patrzę na "Skąd: z ulicy Ogrodowej" to tylko Łódź mi do głowy przychodzi. Nawet swego czasu mialam zapytać czy ty nie ode mnie.Może to dlatego że Ogrodową mam 2 przecznice dalej. Fotki...ładne.
Eee, za stara zabudowa jak na Uć :) Poza tym, Wy rzeki nie macie....
ippo76 - fajne fotki, ten sztorm mi się podoba. Ciekaw jestem jak by wyszło gdybś dał ciut dłuższy czas - rozmyta fala = mniam :)
a ten pan w kapeluszu to slamsy Londynu ;P
Rumi, robisz się coraz odważniejszy, i ..... Ona też :)
@Bodzio
Dzięki, dopiero zaczynam. Na razie nabyłem aparat, teraz pora na obiektywy, bo fotki robiłem kitem :)
A teraz ja się ośmielę i wrzucam delikatny akt znad Bałtyku:
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-10-08 19:19:32)
Bodzio napisał(-a):
..
Rumi, robisz się coraz odważniejszy, i ..... Ona też :)
Bo Trin chciała akt to cza małymi kroczkami zmierzać ku niemu ;)
Paciocha - już myślałem ze nie zobacze nic od Ciebie poza tymi motorami :P .. i dzięki że nie spełniłeś groźby i nie powtórzyłeś tego tutaj :D .. to co pokazałeś to jedna z lepszych Twoich tutaj i na digiarcie jedyne co bym wolał to ciut szerszy plan zeby był cały zaryz tej budowli z tyłu :)
ippo76 - canon fujj ;) .. będą z Ciebie ludzie, choć na razie mocno przeciętnie .. ale się wymądrzam :D
Rumi napisał(-a):
ippo76 - canon fujj ;)
nie, eos :)
.. będą z Ciebie ludzie, choć na razie mocno przeciętnie .. ale się wymądrzam :D
weź, bo wrzucę zachody słońca i będzie mdło ;)
Te było trudno zrobić, bo nie wolno było używać flesza (zresztą, odbiłby się w szybie), więc kręciłem na oko ustawieniami iso....
...ale wyszło rozmazane...
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-10-08 20:00:22)
no nie do końca cza pod kontem a nie z prosta i sie nie odbije na szkle ;)
przykład wszystkie z flashem
http://rumi.gorlice.info.pl/galeria.php?typ=gady&zdjecie=26
http://rumi.gorlice.info.pl/galeria.php?typ=gady&zdjecie=18
http://rumi.gorlice.info.pl/galeria.php?typ=gady&zdjecie=2
http://rumi.gorlice.info.pl/galeria.php?typ=gady&zdjecie=1
Gady super :) jak na fotoszopa ;)
To tylko jedno z serii, obrazuje koniec krótkiej przyjaźni :)
A w górach najbardziej chęci rozjeżdżają się z efektami:
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-10-08 20:25:54)
Bodzio niestety pudło, zostawiam temat otwarty, zgaduj zgadula gdzie to jest :P
Trin kolejny ślepak ;]
Rumi motory tutaj też będą-to już nie groźba, jeno spełnienie obietnicy :D, ale jeszcze a propos tego "Pan w kapeluszu" to coś wam podrzucę
ippo76 "Skalne Miasto" - Ciężkowice? Dałeś czadu wyrzucając wszystko na raz, ciężki kaliber wystawiłeś :P
Ostatnio edytowany przez Paciocha (2009-10-08 20:26:32)
ippo76 "Skalne Miasto" - Ciężkowice? Dałeś czadu wyrzucając wszystko na raz, ciężki kaliber wystawiłeś :P
Skalne Mesto nad Metuji (Czechy). Na przyszły sezon zostawiłem Adrszpahskie/Ardszpahskie? Adrszpachskie
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-10-09 08:25:14)
ippo76 napisał(-a):
Gady super :) jak na fotoszopa ;)..
a dupa .. zdjecie zrobione małpką jpg prosto z aparatu po zmniejszeniu w gimpie :P
na 1 masz za duży kadr i pies jak i heli w cenrtum zdjecia .. było tu juz o mocnych punktach które jeden wyśmiał drugi nie :P
Pies i helikopter był robiony serią (lustrzanka cyfrowa), niemal z zaskoczenia. No i przy heli rączki zgrabiały... Więc wyszło, jak wyszło.
O porządnym obiektywie nie wspomnę...
Ale z heli jestem dumny :)
Jeszcze trochę Karkonoszy:
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-10-08 21:20:43)
Rumi, jak będę chciała NA SERIO popatrzeć na akty to sama się poświęcę dla sztuki :P Rób akty mumiom :]
Paciocha, poddaję się ;)
Panie Paciocha, ponieważ wiem,że jeszcze nie wróciłeś, więc stawiam że to wyspa. Jeśli nie Londyn to gdzieś pojechałeś. Walia ?
A teraz nad Bałtyk:
Łeba, wędrująca wydma
Zagadka:
Sztormik:
Coś dla Bodzia:
Fotki z (niestety) komórki, ale takie zjawisko nie zdarza się co dzień:
Wybaczcie rozmiary zrzutu, ale pozwoliłem sobie nadrobić zaległości :)
za duzo tego dałeś by oceniać .. ale widać ze masz "Babe" co to jak sie jej "każe" to nawet pod fale wejdzie dla dobra zdjecia .. wykorzystaj to ! :D
rozwiązanie zagadki:
Ratusz?
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-10-09 11:43:32)
Rumi napisał(-a):
za duzo tego dałeś by oceniać ..
Nie spiesz się, zrób sobie herbatkę z rumem i rozkoszuj się widoczkami.. :)
ale widać ze masz "Babe" co to jak sie jej "każe" to nawet pod fale wejdzie dla dobra zdjecia .. wykorzystaj to ! :D
wykorzystałem, ale trzymam wypalone na płycie w zamkniętej szufladzie :D
Trin napisał(-a):
rozwiązanie zagadki:
wieża kościoła w Gdańsku (podpowiedź tkwiła w nazwie pliku). Kościoł ten stoi obok sławnego gołodupca- zwyrodnialca (Neptuna- fontanny, pomnika- jak kto woli). Jakiego wezwania jest owa świątynia- nie pamiętam. Nalezy do obszaru starówki (?), jest na prawo od Dworu Artusa. Jakby stać do niego tyłem. Tyle wywnioskowałam ;)
Brawo, zgadza się, była podpowiedź ale zdaje się - nie potrzebowałaś jej?
Zgadłam? Co wygrałam? toster? :D
Może być tymczasem zdjęcie tostera?
To ratusz, czy kościół? Sam nie pamiętam :) Generalnie prawidłowa odpowiedź: starówka w Gdańsku :)
Zaliczam
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-10-09 11:45:23)
może być ale sprawdziłam, jedno źródło podaje że to Ratusz, drugie że Kościoł. Ja sama po starówce kręciłam się pro forma więc zgłupiałam już. Zdjęcie tostera- jak najbardziej. rumi, sam jesteś breloczek :*
No to finito. poproszę zdjęcie tostera. Takiego ładnego. Może być chromowany albo w wersji staromodnej.
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-10-09 11:46:19)
ippo76 napisał(-a):
..
wykorzystałem, ale trzymam wypalone na płycie w zamkniętej szufladzie :D
ee jak sie robi znaczy zeby pokazywać .. dawaj
Rumi napisał(-a):
ee jak sie robi znaczy zeby pokazywać .. dawaj
Oglądaj pejzaże :)
A na te fale to godzinę chyba polowaliśmy, żeby każde z nas miało fotkę w fontannie. Zmoczyło nas totalnie...
Trin napisał(-a):
No to finito. poproszę zdjęcie tostera. Takiego ładnego. Może być chromowany albo w wersji staromodnej.
Mam taki chromowany, stylizowany na staromodny, wziąłem za punkty na shellu :) Ale fotki nie mam przy sobie...