Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Wiedziałem, że jak tak się nie stanie to będzie super. Na najnowszym jajku starsze sterowniki nV przestały się budować, jedynie nowsze budują się poprawnie. Niestety nowszych używać nie mogę, próbowałem niemal wszystkich sterowników dostępnych na ftp://download.nvidia.com i niestety pojawiają mi się artefakty takie jak na zdjęciach a za chwile następuje zwiecha systemu, super no nie ;( ?
Kilka dni temu wysłałem e-maila na linux-bugs@nvidia.com wraz z logami niestety jeszcze nie dostałem żadnej odpowiedzi. Podejrzewam, że i tak by dużo nie pomogli gdyż również na Windowsie działa tylko jedna wersja sterowników, te dołączone do płyty. Nowsze pobrane z nvidia.com dla M powodują natychmiastowe zawieszenie systemu. Niezbyt fajna sprawa. Spróbuje jeszcze FreeBSD, ale to jak mocno będę się nudzić. Zastanawiam się jeszcze, czy to nie jest wina sprzętu. Czy ktoś z was, waszych znajomych posiada Asus N50Vn(GF9650M GT) i może sprawdzić czy nowsze sterowniki na Windowsie i/lub Linuksie działają prawidłowo. Byłoby to dla mnie bardzo pomocne.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-09-12 00:50:19)
Ogolnie jest git poza mankamentem z nV. Czy masz jeszcze kontakt z tym znajomym aby sprawdzil czy nowsze sterowniki nV mu dzialaja?
Yuppy! Aktualizacja BIOSu do nowszej wersji rozwiązała problem. Teraz nowe sterowniki z nvidia.com działają zarówno pod Windowsem jak i Linuksem. Na szczęście bo już miałem dosyć tego pierwszego systemu!
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-09-12 00:50:43)
tgR napisał(-a):
dobrze wiedziec, jak zajde do jego ojca updatne mu odrazu
To jak coś, ten model ma EasyFlash w biosie.
Abyś się nie męczył z FreeDOSem i AFLASH2;-)
BIOS musi być >=110 aby nie działy się takie jajca.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-09-12 10:53:04)
Strony: 1