Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ja nei noszę sie z reklamówkami :P
Gdzieś Ty takiego menela wytrzasnął ?? kapitalna fota.
Co do zdjęcia - 70-300 mam, ale to była Sigma 150 +EC20
Parametry: ISO 320; f=7,1; F=1/1250 s; ogniskowa jak wyżej widać = 300 mm
@ Paciocha - to auto to by bez dzieci pasowało.
Rumi jaki sprzet? podobnie jak Boguś za ~10 tyś :P
moim Panasonic Lumix DMC-Fz18, az takich fotek nie porobie...czas odkladac kase na cos lepszego. Moze za 2-3 lata sie kupi :P
Mój sprzęt ? - Olympus E-400. Popatrz na ceny i szczena Ci opadnie ;P
No szkła są już trochę drogie.
A sprzęt Rumiego, mówię o aparacie jest klasę wyżej niż mój - chyba E-500 jeśli pamiętam
dokładnie E-510 przy tym zdjeciu z muchą z zd50 + baardzo duży krop .. duży bo mi potem uciekła jak dzieciaki przyleciały sie bawić i już nie zdążyłem z innym bliższym ujęciem :]
Rumi muchę, ja rekina :P
No no, imponująca fota. Ile mógł mieć długości? W zeszłe wakacje zdarzyło mi się jeść rekina- kompletnie niesmaczne mięso.
Myślę że 1,5 - 2 metrów. To szkło pewnie trochę powiększa.
Co do mięsa - jak tam zajechaliśmy, to gospodarze szykują obiad.
Pytanie: dziś ryba na obiad - jaka ?
ja z głupia frant mówię: ryba piła :P
- nie ma sprawy - facet poszedł do sklepu i przyniósł. W smaku trochę do dorsza podobna.
Haha :D Mówisz i masz ;] To przebija nawet polską gościnność.
To jakiś młody rekin.
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-08-07 00:38:06)
Bodzio gdzie można takie rybki obejrzeć?
kamikaze napisał(-a):
rekin ma fajne wary :D .. o ile to to co myśle :P
ok jeszcze jedno ratowałem jak sie da raz szumy raz nietrafiona ostrość..
fnmirk .. głupie żarty :P .. ja sie nie żenie .. nigdy ! :P
Rumi napisał(-a):
fnmirk .. głupie żarty :P .. ja sie nie żenie .. nigdy ! :P
taką krzywdę, takiej pięknej dziewczynie robić. Ej Rumi, Rumi
rozmywacie jajcarze :D :P
no to może jeszcze jedno ? .. skoro nalegacie :P .. walka z szumem i "rekonstrukcja obcasa(dodane kilka pixeli dołu fotografii)" (bo sie mi ucioł a pełna klatka jest bez kadrowania :P) ale jak ktoś nei wie o tym to zdaje sie mi ze nei widać :P
Rumi, to tą 50-tką robione ?
yyy 50 albo krótkim kitem .. potem sprawdzę bo mam z urlopu ponad 7 giga rawów ciężko znaleźć ;) .. ale to chyba Wiesz bo też niedawno Wróciłeś z wojaży :)
Mam więcej. Odpal Raw Therapee i po miniaturkach szybko dojdziesz
tak to było 50 .. ale jak jest więcej światła to jest zaje... żyleta !! .. do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze 14-54 :) zaczynam zbierać
kamikaze napisał(-a):
jakbyś był na pomorzu na urlopie to możesz zajść TUTAJ. oprócz rekina mają nawet taką zajebiaszczą ośmiornicę, ale nie wolno fotografować bo ona bardzo nie lubi fleszy, a w pomieszczeniu jest dość ciemno i wszystkie idiotenkamery bez błysku nie chcą zrobić zdjęcia
Najgorsze jest to że wtedy nie wziąłem ze sobą zewnętrznego flesza, a ten wbudowany to wiecie do czego jest przydatny. Większość robiona bez flesza, przy świetle zastanym i przy bardzo wysokim ISO.
Coś jeszcze wrzucę
Ps. Rumi - zazdraszczam obiek... eeee dziewczyny :)
Ślimak, ślimak wystaw rogi...