Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
przeszedlem dzisiaj na Sida i mam troche problemow. Jednym z nich jest problem z konsolą - mianowicie, tekst pisany w konsoli strasznie się rozjezdza. Na screenie widac, jak kursor dziwnie 'przecina' tekst:
Tak, jakby kursor byl przesuniety za bardzo w 'prawo'. Nie wiem totalnie, co moze byc tego powodem. Macie jakies pomysly?
Z gory dziekuje.
na pierwszy strzał: dpkg-reconfigure console-setup, jak nie masz to zainstaluj (defaultowo nie ma)
może sam robiłeś jajco? kwestia źle dobranego sterownika graficznego dla konsoli?
rychu napisał(-a):
pierwszy strzał: dpkg-reconfigure console-setup
Też się w to wpuściłem.
Sam namieszał w ustawieniach KDE:
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=99152#99152
**** to jest tak jak ludzie puszczają ten sam temat na obu forach :/ przyznam się, że nie mam tyle czasu żeby czytać wszystko na samym dugu, a co dopiero na debian.linux.pl. może trzeba prowadzić jakąś wymianę informacji z nimi? współdzielić baze danych userów czy co? przed odpowiedzią na posta sprawdzić, czy na debian.linux.pl jest gość o takim nicku i wyświetlić jego ostatnie posty, to by było coś. jeden rzut oka i wtedy dyskusję przenosimy na to forum, na którym bardziej się rozwinęła :]
nie słuchajcie mnie, tak tylko pieprzę od rzeczy
--
ed: ale gość faktycznie z czcionkami pojechał :]
Ostatnio edytowany przez rychu (2009-07-24 01:20:41)
rychu napisał(-a):
**** to jest tak jak ludzie puszczają ten sam temat na obu forach :/ przyznam się, że nie mam tyle czasu żeby czytać wszystko na samym dugu, a co dopiero na debian.linux.pl. może trzeba prowadzić jakąś wymianę informacji z nimi? współdzielić baze danych userów czy co? przed odpowiedzią na posta sprawdzić, czy na debian.linux.pl jest gość o takim nicku i wyświetlić jego ostatnie posty, to by było coś. jeden rzut oka i wtedy dyskusję przenosimy na to forum, na którym bardziej się rozwinęła :]
nie słuchajcie mnie, tak tylko pieprzę od rzeczy
--
ed: ale gość faktycznie z czcionkami pojechał :]
Amen :D
Strony: 1