Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mówisz oczywiście o tej czapli ? :DDD
Widział widział .. ładnieś w tym stawie siedział czasu :P
z innej beczki Degradacja jakości JPG
Ostatnio edytowany przez Rumi (2009-07-10 12:54:09)
Rumi napisał(-a):
z innej beczki Degradacja jakości JPG
dlatego po konwersji z RAW-a skaluję do wielkości 2000xcoś_tam px i zapisuję w *.tif Jakość jest wystarczająca do wydruku A0
A w stawie nie siedziałem, tylko na brzegu w krzaczorach. Zimno było i komary spały :)
A dlaczego nie format png? Tif pod Linuksem lubi być przekłamany.
w sumie png jest bezstratny... szkoda że aparaty nie potrafią zapisywać w tym formacie na karcie
chciaż to co podlinkował Rumi to tylko takie tam akademizmy, wiadomo przecież, że nikt nie kompresuje do jpeg 20 razy
rychu napisał(-a):
chciaż to co podlinkował Rumi to tylko takie tam akademizmy, wiadomo przecież, że nikt nie kompresuje do jpeg 20 razy
tu nei chodzi o kompresje tylko zapisywanie tego samego pliku kilka razy .. np masz jakiegoś jpg i obrabiasz go kilka razy poprawiając jakieś tam detale zapisując go po skączeniu każdej części pracy
to jeszcze jeden osrołek
Rumi napisał(-a):
zajebiste zdjęcie :)
a dziękuję :) - strasznie pysk darła :)
pare z rana ..
a to coś to mnie pokochało i odczepić sie nie chciało :/
Robale, fuj :P
Jesteś pewien, że to ostatnie co Cię miało pokochać, to samica była?
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-07-11 15:57:16)
Trin napisał(-a):
Robale, fuj :P
Jesteś pewien, że to ostatnie co Cię miało pokochać, to samica była?
tak pewnym mam lepszy kontakt z samicami :]
Wszystkie mi się podobają - ostatnie mi się nie podoba. Nie lubię samic.... niektórych
większość robali kopuluje - normalnie prawiczek erotoman jesteś :)
coś wam sie poprzestawiało ja tu kopulacje jedna widzę .. głodnemu chleb na myśli :P
Bodzio: przy metz 48 AF-1 dają w fotozakupy 40 zł na jakiś zakup w sklepie .. co to można przydatnego za to kupić ? myślałem o zamienniku BLM-1 od FoxFoto .. może jednak co innego ;>
Myślę że to niezły pomysł, nic innego mi na myśl nie przychodzi. Natomiast dodatkowa bateria już niraz mi się przydała.
Znam ten mostek ;]
Jaka szkoda ze z lustrem biegac sie nie da ;(
qluk napisał(-a):
Znam ten mostek ;]
skąd :P .. o ile pamiętam tam sie nie zapuszczaliśmy :D:P
qluk napisał(-a):
Jaka szkoda ze z lustrem biegac sie nie da ;(
da sie nawet skakać sie da dziś sprawdzałem .. niestety za krótki skok i po kostki w wodzie :D
Rumi fantastyczne fotki... pierwszy raz podobają mi się robale :]