Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-05-29 12:53:29

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

kabel drukarkowy - sprawny inaczej

Większość z Was wie, że kable USB można mieć z różnymi końcówkami. Ja potrzebuję taki drukarkowy USB, aby miał z jednej strony kwadratowe wejście do drukarki, a z drugiej - dwa kable ze standardowymi wtyczkami USB. Chodzi o to że chcę / potrzebuję / muszę podłączyć jedną drukarkę do fizycznie dwóch komputerów. (nie wchodzi w grę udostępnienie po sieci)

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

#2  2009-05-29 13:10:49

winnetou - złodziej wirków ]:->

winnetou
złodziej wirków ]:->
Serwis

Re: kabel drukarkowy - sprawny inaczej

Hmmm a może by tak spróbowac huba usb? Drukarkę podpiąć do huba a potem z huba wyprowadzić dwa normalne kable do 2 kompów... Nie jestem pewien tej metody ale coś takiego mi wpadło do głowy bo kabla o jakim mówisz jeszcze nie widziałem (no chyba że ktoś sobie sam zrobi ;))

LRU: #472938
napisz do mnie: ola@mojmail.eu
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting

#3  2009-05-29 15:29:57

Zbooj - Dark Sith

Zbooj
Dark Sith

Jedynie printserver :/

#4  2009-05-29 16:34:01

bercik - Moderator Mamut

bercik
Moderator Mamut
Serwis

musisz miec jakis przelacznik sygnalu - magistrala usb nie jest symetryczna, czyli jest wyradznie wydzielony jeden (i tylko jeden) host, a reszta to klienci (ktorzy nie moga sie bezposrednio ze soba komunikowac)

"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)

#5  2009-05-29 17:44:58

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

winnetou napisał(-a):

Hmmm a może by tak spróbowac huba usb? Drukarkę podpiąć do huba a potem z huba wyprowadzić dwa normalne kable do 2 kompów... Nie jestem pewien tej metody ale coś takiego mi wpadło do głowy bo kabla o jakim mówisz jeszcze nie widziałem (no chyba że ktoś sobie sam zrobi ;))

Próbowałem - nie działa, czyli posty Zbooja i bercika są prawidłowe. Czyli dupa blada.

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

Stopka forum