Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Większość z Was wie, że kable USB można mieć z różnymi końcówkami. Ja potrzebuję taki drukarkowy USB, aby miał z jednej strony kwadratowe wejście do drukarki, a z drugiej - dwa kable ze standardowymi wtyczkami USB. Chodzi o to że chcę / potrzebuję / muszę podłączyć jedną drukarkę do fizycznie dwóch komputerów. (nie wchodzi w grę udostępnienie po sieci)
Hmmm a może by tak spróbowac huba usb? Drukarkę podpiąć do huba a potem z huba wyprowadzić dwa normalne kable do 2 kompów... Nie jestem pewien tej metody ale coś takiego mi wpadło do głowy bo kabla o jakim mówisz jeszcze nie widziałem (no chyba że ktoś sobie sam zrobi ;))
musisz miec jakis przelacznik sygnalu - magistrala usb nie jest symetryczna, czyli jest wyradznie wydzielony jeden (i tylko jeden) host, a reszta to klienci (ktorzy nie moga sie bezposrednio ze soba komunikowac)
winnetou napisał(-a):
Hmmm a może by tak spróbowac huba usb? Drukarkę podpiąć do huba a potem z huba wyprowadzić dwa normalne kable do 2 kompów... Nie jestem pewien tej metody ale coś takiego mi wpadło do głowy bo kabla o jakim mówisz jeszcze nie widziałem (no chyba że ktoś sobie sam zrobi ;))
Próbowałem - nie działa, czyli posty Zbooja i bercika są prawidłowe. Czyli dupa blada.