Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dzięki
Ostatnia próba
Jak się nie uda to jestem bzibziak i wracam na łono *buntu i więcej nie będę Wam głowy zawracał
auri_chebzie napisał(-a):
Więc pytam poraz kolejny
- który z debianów odpala wifi Broadcom BCM 4312 od kopa (zamknięty sterownik wl) czy trzeba kopac w iluś tam plikach konfiguracyjnych
Dziękuję i życzę spokojnej nocy
Ostatni z debianów na pewno, należy tylko wykonać polecenie
dpkg-reconfigure b43-fwcutter
, ew. zainstalować ten pakiet.
aby ściągnąć i rozpakować firmware.
Debian ma dosyć restrykcyjną politykę co do zamkniętych sterowników, ot co.
Wspomne jeszcze że istnieje jeszcze coś takiego jak ndiswrapper.
Jak nie ma sterow linuxowych albo sprawiaja problemy to się go używa instalując stery windowsowe.
W lapku córki właśnie mam bardzo nieciekawą kartę (co prawda ostatnio nawet w kernelu stery się pojawiły do niej) ale sa delikatnie mówiac nie za bardzo.
Ndiswrapper zalatwia sprawe.
Instalacja steru trwa może minutę :)
(...)Wszyscy tylko mniam mniam debian cacy bo stabilny, bo wszystko można samemu pokonfigurować.(...)
Ale o so chodzi?:)
, z tym, że jej laptok (Fujitsu Lifebook 7010) ma bezproblemową kartę wifi Intela.
Używam s7010 i bardzo sobie chwalę, choć pod linuksem nie jestem w stanie uruchomić irdy (aczkolwiek może to też być wina nokii e50 - bo nie byłem w stanie przesłać irdą nic z nokii do nokii, miewa też fochy z bluetoothem)
Jadę na lennym
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-05-13 11:07:47)
Acer Extensa - nie musialem nawet zmuszac ale musi byc sid
ippo76 napisał(-a):
Używam s7010 i bardzo sobie chwalę, choć pod linuksem nie jestem w stanie uruchomić irdy (aczkolwiek może to też być wina nokii e50 - bo nie byłem w stanie przesłać irdą nic z nokii do nokii, miewa też fochy z bluetoothem)
Jadę na lennym
Sprawdź czy to irda do wysyłania plików itd. czy do kontroli pilotem ja w swoim acerze 5520 mam tylko to drugie, bez chyba obsługi sip czy czegoś takiego