Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-03-16 19:50:34

skotx - Członek DUG

skotx
Członek DUG

Kryzys przyspiesza wdrażanie Linuksa

Jeśli mam wysłuchiwać czyichś poglądów, to niech będą one wypowiedziane w formie twierdzącej, wątpliwości sam mam dosyć.

#2  2009-03-16 20:09:35

thalcave - prawie jak admin

thalcave
prawie jak admin

Re: Kryzys przyspiesza wdrażanie Linuksa

Do czegoś przyda się kryzys :)

linux register user: 484281
"It's great to be here. It's great to be anywhere"
Keith Richards

#3  2009-03-16 20:26:21

BiExi - matka przelozona

BiExi
matka przelozona
Serwis

A ja na wlasna reke wdrazam linux'a :]
Najtrudniej jest w frmach jesli chodzi o wdrazanie na workstacjach ale to powoli sie zmienia :]
Co ciekawego wfimrach nie maja awersji na wproawdzanie linuxa na serverach i zazwyczaj sa zadowleni z tego rozwiazania :]
Mialam przypadek jak likwidowalm server na Nevel'u i przenosilam wszystko na server na Linuxie, jak wiadomo na Neelu ogrniczona przez licncje jest ilosc terminali podietych do systemu :] Gosc sie mnie pyta czy moze wpiac sobie 16 stanowisko i ile to bedzie kosztowalo a ja mowie ze nic i moze se ich wpinac ile chce :] olejna sprawa goscie by wylaczyc na weekend server Nevela musieli tam wklepac kilka polecen i byla to chwila strachu. a ja zrobilamze na moim serverze wystarczy cinac alt + ctrl _ del i sie komp wylacza goscie byli szczesliwi :]
A i Nevel mial jeszcze jenda wade system tam sie uruchamial jakies 45 minut :]

#4  2009-03-16 20:36:28

winnetou - złodziej wirków ]:->

winnetou
złodziej wirków ]:->
Serwis

Co do Novela to muszę przyznać rację - cholernie długo wstaje ale nawet mi nie wstawał 45 minut ;]

Co do samego artykułu to bardzo dobrze

Był sobie faraon Ramzes i miał syna Kryzysa. Ramzes umarł, Kryzys żyje, kto nie płaci ten nie pije

tyle tylko, że w tym momencie Ci co płacą (M$ I tym podobni) nie będą pili xD. Przyda się trochę świadomości w szkołach i firmach, choćby tylko Linux miał się pojawić na stacjach roboczych...

LRU: #472938
napisz do mnie: ola@mojmail.eu
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting

#5  2009-03-16 21:16:00

pasqdnik - Pijak ;-P

pasqdnik
Pijak ;-P

Wyniki badania IDC są czymś więcej, niż tylko potwierdzeniem "oczywistej oczywistości". Pokazują one, że informatycy nie wierzą (albo stracili wiarę) w wyliczenia Microsoftu, który starał się w przeszłości udowodnić, że darmowy system Linux jest droższy od Windows. Według Microsoftu choć koszty nabycia Linuksa są niższe, to wyższe są całkowite koszty użytkowania systemu. Ma to wynikać z wyższych kosztów wsparcia technicznego i konieczności szkolenia pracowników.

"Ojaciepier***e". Dziwne, bo mnie zawsze, zanim zatrudnili, testowali z wiedzy ile wlezie ...

Dum spiro - spero ...
pozdrawiam, pasqdnik

Stopka forum