Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ktoś chyba wjechał na stronę PK www.pk.edu.pl - oczywiście trzeba zdążyć.
Jakby ktoś nie zdążył wersja offline dla potomnych. Swoją drogą ktoś kogoś musiał nieźle wkurzyć...
Ostatnio edytowany przez lis6502 (2009-02-27 18:19:31)
bez przesady to jest script kiddies atack, a nie hack. Juz pomijam fakt zalosnego przeslania, mieszania osob, moze to obojniak, i bledy w kodowaniu. Ogolnie bzdura i porazka, nie warto sobie glowy zawracac. No oprocz glow wydzialu ds. przestepczosci komputerowaj poniewaz takich pseudo hackerow powinno sie tepic niemilosiernie.
Umiescilem to tylko jako ciekawostke z mojej bylej uczelni a nie jako coś super :)
Tak czy inaczej nie umialbym podmienic strony glownej wiec nie wiem czy to hack czy script kiddies atack (cokolwiek to znaczy) :)
Script kiddies byś potrafił, o to chodzi, że byle idiota potrafi. Przykład ataku:
./chakieruj.sh microsoft.com
azhag napisał(-a):
Script kiddies byś potrafił, o to chodzi, że byle idiota potrafi. Przykład ataku:
Kod:
Podpucha?
qluk napisał(-a):
bledy w kodowaniu
może to jest element 1337 5p34K? :p
to jest skrypt jego autorstwa ;]
"A ja się pytam jak zhackować PunBB?" :-)
Te podmianki stron głównych to chyba jakieś zakompleksione osoby muszą robić. Tego nawet zhackowaniem nie można nazwać.
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2009-02-28 19:10:04)
lis6502 napisał(-a):
Jakby ktoś nie zdążył wersja offline dla potomnych. Swoją drogą ktoś kogoś musiał nieźle wkurzyć...
Nie mogłeś tego wkleić na imageshack? ;] Mogłeś jeszcze zaszyfrować i podpisać cyfrowo ;)
Jako linuksiarz miałem moralny obowiązek dołączyć kod źródłowy, by przyszłe pokolenie andergrałndowych haksiorów miało się na kim wzorować xD
azhag napisał(-a):
Kod:
Wrzuć ten skrypt na jakiś serwer i daj linka. Z góry dzięki.
Ależ ten skrypt jest bardzo prosty i wykorzystuje funkcje zawarte w systemie :)
hack[arg0]=>hack(0,2) && destroy[arg0];