Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Członek DUG

Witam
Mam taka prosbe, czy mozecie opisac jak uczyliscie sie obslugiwac linuksem, jakie mieliscie artykuly, jakie ksiazki polecacie aby administrowac siecia, no wszystkie materialy na temat linuksa, z gory dzieki bardzo
pozdrawiam

Ojciec Założyciel
wejdż na główną stronę DUG-a, tam masz prawie wszystko (o Debianie)

Moderator
ja poprostu pozbylem się windy i zaczolem myślec inaczej ;] , pojawia się problem , a ty go rozwiązujesz .. tak wygląda nauka linuxa ... SAM musisz wszystko zrobić ... dzieki temu lepiej to zapamiętasz ..
//edit
naucz sie angielskiego o ile jeszcze nie znasz ;] , cvzytaj komunikaty jakie progs pokazyje przy awarii , czytaj logi .. tam wszystko jest .. mysl samodzielnie
Użytkownik
Zgadzam się z zlyZwierzem :) Ale w wypadku gdy ktoś spędził sporo czasu pod systemami sygnowanymi logiem Microsoft to wówczas wymagana jest olbrzymia dawka cierpliwości ponieważ system Windows wbrew pozorom jest systemem oduczającym logicznego myślenia, i bardzo niespójnym w działaniu... ale to można dostrzec dopiero wówczas gdy już się pozna zasadę działania systemu linux... Dopiero wtedy widzi się że tak w rzeczywistości to systemy z rodziny linux są zbudowane prościej niż windows, i to ta prostota początkowo może przerażać i wprowadzać zamieszanie - ponieważ system windows przyzwyczaja do zupełnie innego podejścia do określonych problemów i rozwiązywania ich w diametralnie inny sposób.
I pamiętaj. Plecenie man jest twoim przyjacielem :]
Użytkownik
man, info i googlownica :] nie ma chyba problemu na który nie znalazłbym tam odpowiedzi. Pamiętaj, jest bardzo duża szansa, że problem, które spotkał ciebie, dręczył też kogoś już wcześniej.
[/URL]Offline
Członek DUG

Spoko spoko, dzieki bardzo wam za odpowiedzi, wszystko to wiem ze man, i google, logiczne myslenie, tylko tak poprostu napisalem ten temat bo sie troche nudzilem i bylem ciekaw, teraz czekam na drugiego kompa zeby miec tylko debiana, a linuksa troche znam;]
pozdrawiam(aha no i angielski takaze dobrze znam :] )