Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy możecie polecić jakiś router z wi-fi i ADSL tak aby można było podłączyć neostradę, a także dialog do takiego routera? Ja się trochę nie orientuję w temacie takiego sprzętu, proszę o parę słów porady.
Taki i pochodne sprawdzają się z neostradą w zastosowaniach domowych, a jak z dialogiem to nie wiem.
Ostatnio edytowany przez fnmirk (2009-02-17 09:58:54)
Co to za pojęcia Annex A i Annex B? Do takiej zwykłej neostrady to jaki trzeba?
To zależy na czyjej linii, czy łącze cyfrowe/analogowe itp. Generalnie Dialog to Annex B, TP to Annex A (z kilkoma wyjątkami). Potrzebujesz modem z oboma aneksami, pppoa i pppoe. Z najtańszych masz np. ADSL Modem Router Lantech AR-2000 II
Z wifi to nie widziałem/nie spotkałem się. Jest takie coś w ogóle? Zawsze można dokupić jakiegoś AP ;)
Lepiej jakiś modem z eth plus np. asus wl-500gp sprawdza się, i większe możliwości.
Ajjj nakłamałem. Są DrayTeki, które mają wifi i obsługują Annex A i B w zależności od wgranego firmware. Któryś z serii 2700.
Pppoa i pppoe to ma tp-link td w8910g i mam taki do orange freedom i działa spoko.
kiko80 napisał(-a):
Pppoa i pppoe to ma tp-link td w8910g i mam taki do orange freedom i działa spoko.
Ale to jest tylko Annex A, kolego ...
Zajrzyj tu jeszcze: http://draytek.com.pl/rutery-adsl/
Ja właśnie dostałem z Netii takie coś
Tylko annex A, ale ma chodzić na neo i netii