Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Panie i Panowie,
dist-upgrade :D
http://debian.org/
tu masz cały wątek o tym :p
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=13425
ci psychopaci siedzieli od rana na debian.org i co 5 minut odświeżali stronę, żeby przyczaić kiedy pojawi się news i obwieścić na dugu debiana 5.0
no i dobrze - na kompie rodziców mam parę lat spokoju, bo tam lenny siedzi :-)
rychu napisał(-a):
ci psychopaci siedzieli od rana na debian.org i co 5 minut odświeżali stronę, żeby przyczaić kiedy pojawi się news i obwieścić na dugu debiana 5.0
hyhyhy, dobre :D:D
Bycie fanatykiem do czegoś zobowiązuje :-P
Ja dziś już tylko przestawiłem w /etc/apt/preferences testing na stable. Zamierzam wytrwać przy lennym nawet na laptopie. Czas pokaże jak to będzie :-P
Ostatnio edytowany przez urug (2009-02-15 19:22:19)
Ja się nie łudzę, że wytrwam na stable... Wytrwanie na samym Debianie bywa dla mnie zbyt trudne :P
Na moim bieżącym sprzęcie Lenny będzie trwał, ale gdy dojdzie do zmiany to zainstaluję testinga.
No chyba, że zapragnę nowinek i wrażeń!
Stagnacja bywa męcząca.
Ja nadal pobieram, mam nadzieje ze nareszcie wytrwam bo mialem wiele starc z debiankiem :(
Hm... myślałem, że sporo pakietów przedostanie się do Testinga teraz, a tymczasem apt mówi, że nic nie trzeba aktualizować...
np. mplayer: 57 days old (needed 2 days)
Not touching package, as requested by freeze (contact debian-release if update is needed)
Ciekawe ile trzeba będzie odczekać, aż odmrożą wszystko.
pewnie już jutro będzie spora aktualizacja
Deweloperzy też świętują :) lepiej coby w stanie nie trzeźwym nietrzeźwym nie wypuszczali nowych paczek :)
Ostatnio edytowany przez czadman (2009-02-15 22:13:42)
Chyba już przestali świętować.
Bieżący status: 183 aktualizacje [+183], 4824 nowe [+1118]. Jest 1 nowo zdezaktualizowany pakiet: libsox0
Aż się boję potwierdzić...
einsam napisał(-a):
Aż się boję potwierdzić...
sprawdź wpisy w sources.list abyś przypadkiem na Sida nie przeszedł...
Hm, obiło mi się o uszy, że nazwa release zostanie zmieniona na cześć tego dewelopera który zginął w wypadku.
Przyśniło mi się to ?
TBH napisał(-a):
Hm, obiło mi się o uszy, że nazwa release zostanie zmieniona na cześć tego dewelopera który zginął w wypadku.
Przyśniło mi się to ?
Wydanie jest mu, Thiemo, dedykowane.
Ktoś kto angielski zna ledwo ledwo, względnie ma zwyczaj robienia prasówki przed poranną kawą, puścił plotę, że nazwa kodowa zostanie zmieniona i teraz mamy...
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-02-16 12:13:31)
azhag:
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Debian&oldid=15402766
wikipedia fail ;]
TBH napisał(-a):
wikipedia fail ;]
raczej 83.25.82.115 fail:
To jest stara wersja tego artykułu, edytowana przez 83.25.82.115...
Bodzio napisał(-a):
sprawdź wpisy w sources.list abyś przypadkiem na Sida nie przeszedł...
He, he...
Sid też nie jest taki straszny...
Mam go na wirtualnej maszynie do testowania różnych różności i właściwie znudziła mnie już nieco jego stabilność.
azhag:
inetnum: 83.25.64.0 - 83.25.255.255
netname: NEOSTRADA-ADSL
descr: Neostrada Plus
descr: Gdansk
;] Neostrada powinna mieć zakaz edycji na wikipedii :|